28 april 2014

Heldag på Langkawi med bokklubbsgänget

Fem av de åtta som nu bodde i vårt hus samlades på morgonen vid halvnio för en promenad upp på berget till utsiktsplatsen. Det var jag, Mica, Charlotte, Linda och Nina.


Belöningen var värd mödan. Utsikten är så fin där uppe!



Väl nere igen hjälptes vi åt att fixa frukost och flytta in våra bord under tak. Parasollen vi har räcker bra när man är fyra, men med åtta tjejer så blev det lite väl mycket sol.



För dagens aktiviteter delade vi upp oss lite grand. Jag körde ner fyra tjejer till Pelangi där Jessika och Jenny bodde. Jenny slöt upp och de första fem gav sig ut på "island hopping". Jag tog med Jessika upp till oss där vi hämtade Mica, Ulrika, Jessika och Anna-Karin och gav oss iväg mot linbanan.



Vädret såg inte så jättebra ut men tjejerna vågade sig upp i alla fall.



Jag har varit uppe tidigare så jag tog en promenad runt det fina området, satt och läste lite och pratade med lite lokalbefolkning som också väntade.



Uppe var det dimmigt och svårt att se. Man kan annars se ända till Thailand.



Molnen skingrades lite i alla fall så att tjejerna fick se hur fint det kan vara.



Vi åkte sedan vidare in mot Kuah och åt lunch på The Royal Yacht Club.



De övriga tjejerna hade tagit en båt och gav sig ut bland öarna. Som alltid såg de örnar. De finns i massor här.



De var också uppe och såg Pregnant Maiden Lake, där man enligt legenden väldigt lätt blir gravid efter att ha badat där.



Andra små djur fanns att se också...




Efter turen blev det massage och sedan Sun Café och äventyr i spritbutiken brevid. En varan hade smitit in och gömt sig bakom en kyl och brandkåren kom i full utryckning och skulle hjälpa till att få ut den.



Till slut fick de tag i den och släppte sedan ut den i naturen igen. Den var ju rätt stor!



Vi övriga som kommit till huset vid halvsju började så småningom undra för ö-gruppen tagit vägen, men efter lite sms-kontakt fick vi tag i varandra och vid åtta var de hemma hos oss. Vi firade sista kvällen med lite skumpa innan det var dags att sätta sig till bords.


Alla boende hos mig hade tagit med sig ost, kex och frukt och det blev ett riktigt gästabud.



Vi som kom hem först hade satt ut massor med ljus runt poolen och på bordet och det blev riktigt fint. Här finns ju inga stadsljus så natten blir ju helt becksvart och bara stjärnorna ger ett svagt sken. Därför behövs det massor med ljus som skapar stämning.



Så var sista natten till ända. Imorgon blir det återresa till KL för alla tjejerna. Vi får se fram emot nästa år!