04 september 2009

Fem dagar i Hongkong - dag 2 Soho och Lang Kwai Fong

Slö morgon då vi inte har frukost på hotellet och ingen tid att passa. Åkte istället med Michi när han skulle till sitt kontor i Sheung Wan på Des Voeux Road. Utanför kontoret finns världens minsta matställe som säljer färskpressade fruktjuicer och mackor. Gott! Michi skulle upp och jobba så jag strosade omkring i de små gränderna med mängder av butiker, som pappershandlare, skomakare och smyckebutiker. Allt mellan himmel och jord. När klockan närmade sig ett och lunchtid mötte vi Karin och Robert och åt på Olas restaurang några kvarter från kontoret. Namnet låter väldigt skandinaviskt, men restaurangen ägs av en kines. Det serverades till och med fullkornspasta. Kan man anta att Hongkong ligger steget före Malaysia vad gäller hälsosam mat? När vi kom var restaurangen full, men säg det som inte kan ordnas i Asien. Vips plockades ett nytt bord och stolar fram och vi fick sitta ute.

Efter lunchen fortsatte Karin och jag och vandra runt i kvarteren mellan Central och Sheung Wan. Här fanns till och med en HM-butik, något vi inte har i Malaysia. Det blev till att botanisera bland toppar och klänningar och varsin kasse kom vi ut med... Annars är det bara roligt att gå omkring bland allla marknader och titta på gatulivet.


På kvällen blev det sedan en riktig KL-reunion. Jeanette och Håkan, som tidigare bodde i KL, bor nu i Hongkong sedan ett par år. Tillresta var även Örjan och Suhita från Peking. Vi träffades alla i fantastiska Soho, som har hur mycket restauranger som helst från alla länder i världen. Ett område man måste besöka när man är i Hongkong! Vi åt denna kväll på restaurang Nepal på Staunton Road nr 14. Maten påminde starkt om indisk mat. Mycket gott!





Efter middagen tog Jeanette och Håkan med oss på en klubb endast för medlemmar. Ingen av oss var det, men det var inga problem att komma in. Ingången såg ut som en stängd restaurang, glasdörrar med fördragna gardiner. Väl inne visade det sig vara en mindre lokal, proppfull med folk! Helt klart ett mycket populärt ställe som hade det underbara namnet Featherboa. Deras specialitet var Strawberry daquiris med kakaopulver på utsidan av glaset. Gott med livsfarligt då man hela tiden stötte i folk och alla gick med större eller mindre chokladfläckar på sig. Herrarnas toalett var också en begivenhet då det satt uppsatt nakenbilder från 40- och 50-talet på väggarna...


Efter Featherboa bar det av till sista stoppet för kvällen, Lang Kwai Fong. En enorm bargata alldeles i närheten av Soho som också är väl värt ett besök. Hit verkar ALLA gå för en drink på fredag eller lördag kväll. Så mycket folk!!!



En lång dags färd mot natt och framåt tvåtiden var det dags att hoppa in i en taxi och åka hem och natta sig på hotellet. Så roligt att träffa hela gänget igen!









Fem dagar i Hongkong - dag 1 Wan Chai

Åh så härligt att åka iväg till Hongkong i fem dagar!!! Barnen är hemma hos Thelma, bara det är ju lite ovant. Det är fantastiskt att ha fem dagar framför sig i denna underbara stad! Vi kom iväg i torsdags, den 27 augusti och landade halvnio på kvällen. Efter att ha tagit expresståget från flygplatsen till Hongkong Central och sedan taxi kom vi till vårt hotell, L´Hotel, som ligger vid Tin Hau på Hongkong Island. Vi slängde in vårt bagage och begav oss sedan direkt ut för att äta middag. Vi åkte till Wan Chai som är ett distrikt lite som Reperbahn. Det är en salig blandning av skumma klubbar med tjejer utanför i lårhöga stövlar, uppblandat med fantastiskt bra restauranger och pubar.Man får halvblunda lite när man går ibland :o)

Vi hittade i alla fall en spansk restaurang/tapasbar som hette Uno Mas.

Det var skönt att rätt hungriga få sätta oss ner och beställa lite rödvin och lite olika tapasrätter, allt från Serranoskinka till räkor med aioli och goda spanska ostar. Mums! Vi har nog också blivit lite asiatiska på det sättet att vi tycker det är roligare med flera olika rätter än att sitta med varsin tallrik framför sig och snegla på rätten mitt emot och tycka att den såg ännu godare ut...


Efter någon timme på restaurangen dök familjen Lindell upp. Härligt att äntligen få till en resa till Hongkong som vi pratat om i flera år. Maria skall nu plugga en termin där, vilken upplevelse! Vi fick raskt fira besöket med en flaska spansk cava.


Efter middagen gick vi tvärs över gatan till en bar och tog en drink innan det bar av hemåt. Här hade de stänger på bardisken att dansa vid, dock för GÄSTERNA. Det var emellertid rätt tomt när vi var där så vi höll oss lugnt och fint på golvet :o) Härlig start på resan!