04 januari 2022

Dags att lämna Maldiverna

Nu var det dags att lämna vår fina villa med nummer 155 på Maafushivaru. Halvnio gick vi iväg för att äta frukost. Planet skulle gå klockan tio.


Efter frukosten fick vi sitta och vänta ett tag på att de skulle säga till att planet kommit. Tiderna här är ju lite mer flexibla...


Närmare elva promenerade vi ut på bryggan för att ta en båt ut till pontonen där planet stannar.



Här är vårt lilla plan. Vi var tio personer som flög med plus tre i besättning. Då var planet fullt.


Nedanför oss kunde vi se den lilla ön Maafushivaru och vinka adjö en sista gång.


Det är inga stora utrymmen på planet. Två säten på ena sidan och ett på den andra.


Huvudstaden Male är inte stor. Nu fick vi också tillfälle att se den nya bron som förenar Male och Huhlumale. Den fanns inte när vi var här för fem år sedan.


Det är roligt när de lägger till vid bryggan för knoparna är exakt de samma vi använder till båten.


Så var första planet klart av tre idag. Nu var det dags att träffa Nurs föräldrar.


Vi blev hämtade i två bilar och åkte hem till Ayesha och Thappe. Därifrån åkte vi sedan in till stan för en snabb titt.


Tillbaka hemma igen hade Ayesha fixat med maldiviansk lunch. Supergott!


Hon fick en gång en smörkniv av Michi när vi hälsade på. Nu har hon satt några killar på deras ö, Vavati, på att göra fler. Hon använder dem för att röra runt i stekpannan när hon lagar mat. Kul utveckling!



Nur har en egen lägenhet högst upp i det grå huset. Sist vi var här byggdes huset, så nu var det kul att promenera dit och se lägenheten.


Ingen dålig utsikt!


Fick till en selfie på Michi, Thappe, Nur, Ayesha och mig själv utanför lägenheten. Så roligt att träffas igen. Nu var det ju inte så längesedan eftersom de var i Maidenhead i december, men annars går det lång tid mellan gångerna.


Vid fem släpptes vi av vid flygplatsen. Som tur är så hade vi koll på alla dokument, men det var många som blev avviskade vid incheckningen för PCR-test var tagna för för många timmar sedan, eller dokument saknades. Vi är rätt så rutinerade nu.


Det blev lite kortspel innan vi skulle gå till flyget. Diggo - ett nytt spel för oss. Vi var på två olika plan från Male, men landade ungefär samtidigt i Doha. Planet därifrån gick 01.50 så vi var lite sega när det var dags att gå ombord. Det är en rätt lång resa från London jämfört med från Malaysia.