14 januari 2012

Fredrik 15 år

Idag fyllde Fredrik 15 år. Det är knappt man tror att det är sant att femton år förflutit sedan man höll den lilla killen på 51 cm och 3,6 kg med långa, smala fötter i sina armar. Nu är det en stor drufs på 1,70 med basröst som drar omkring i lägenheten :) Igår kväll var han med sina kompisar som sjöng för honom klockan tolv i natt och sedan sov han över hos sin indonesiske kompis Collin.



Laila och Anna hade varit ute och käkat lunch så det var först vid tretiden som alla var samlade hemma och kunde fira Fredrik. Av Anna fick han ett nytt skal till sin iPhone och av oss skall han få gå och köpa snorkel, cyklop och simfötter så att han har egna inför den förestående dykningen. Med tanke på de fantastiska vatten som finns att snorkla i här i Malaysia så kommer han alltid ha användning för detta.


Framme på bordet låg alla små "notecards" Fredrik skrivit för att förbereda sig inför sina första exams. Hela nästa vecka kommer han att ha en eller två tentor varje dag i fem eller sex ämnen. Först ut på måndag är Science följt av Asian Studies på tisdag - en kombination av samhällskunskap, historia och geografi om Asien.



Till kvällen hade vi bokat bord på Pressroom, men Fredrik fick en överraskning av sin australiensiske granne Jake, och fick följa med på sitt livs första konsert så det blev bara vi övriga tre som kom iväg.



Halvåtta startade konserten med Simple Plan inne på KL Live på Jalan Sultan Ismail. Fredrik kom hem överlycklig när klockan var halvett och hade köpt deras senaste skiva. Första konserten minns man alltid.




Tror vår käre son tycker att det har varit en bra start på detta femtonde år som just har börjat :)