15 maj 2013

Hongkong 15-19 maj. Dag 1: Sham Shui Po, Shanghai Street och Pekinganka

Michi och jag tog taxi redan vid halvsju ut till LCCT för att flyga till Hongkong. Michi skulle jobba i några dagar och jag skulle med och träffa vänner och shoppa lite inför sommarens halsbandsförsäljning. Det blev frukost på Coffee Bean och vi skrattade gott åt vattenflaskan med texten Fat Free. Ja, det är väl närmast tragiskt om folk inte vet om det redan innan.



Michi hade med sin telefon där han laddat in Puerto Finos väktare. En bok av Ann Rosman som utspelar sig på Marstrand, dvs i våra sommartrakter. Det blev mycket lyssnat på resan.



Väl framme i Hongkong åkte Michi till kontoret och jag åkte och checkade in på L´Hotel vid Tin Hau. Stack sedan ut på stan. Hade fått tips av Karin var jag kunde hitta läderband. Det blev till att åka med röda linjen till Sham Shui Po och traska runt på gatorna där. Hittade lite andra spännande affärer och här hängde till exempel en hel gris ute vid gatan.



Vid Pei Ho Street var det marknad, men en väldigt lokal sådan.




Vid hörnan av Pei Ho Street och Yu Chau Street hittade jag denna affär med mängder av läderband. 



När banden var inköpta bar det av till Shanghai Street där det fanns mängder med affärer med bara saker för köket. Här kan man t.ex. köpa Kitchen Aid-maskiner för cirka 2.500 kronor. Blev dock ingen sådan för det fanns bara vita. Ville man ha färg fick man beställa och då var det en tusenlapp dyrare ungefär.




På kvällen blev det sedan middag med Law. Vi har tidigare alltid gått en kväll till en restaurang med Pekinganka på Nathan Road. Den hade tyvärr stängt på grund av att hyrorna höjts så mycket. Law hade dock en annan restaurang i bakfickan som hette The American Restaurang och som låg i Wan Chai. Trots namnet var det en urtypisk kinesrestaurang.




Givetvis beställde han in en hel Pekinganka och vi fick se den skäras upp.




Detta är en av min absoluta favoriträtter här. Anka är dock rätt fett så vi blev så grymt mätta.



Efter en tidig morgon längtade vi sedan hem till hotellet och somnade nästan innan vi lagt oss efter en aktiv första dag här.