29 juli 2015

Grillning med jobbet på Rörtången

I Lerum körde morgonen igång tidigt och klockan åtta hade vi äntligen en elektriker från Elteknik i Lerum hemma på trappan. Vi har haft problem med att jordfelsbrytaren slår av strömmen och har misstänkt att det är vår 22 år gamla markis automatfunktion som gått sönder. Måste säga att den hållit imponerande länge ändå. Det dumma är att funktionen har kunnat stängas av, men så fort det varit strömavbrott i området så har markisen ställt tillbaka sig till ursprungsinställning och automatfunktionen har slagits på. Vips slog jordfelsbrytaren av. Innan England tog vi ut proppen för detta, men den täckte även alla andra lampor i vardagsrum mm. Nu är markisen i alla fall urkopplad samt även utomhusbelysningen på marken som var riktad uppåt mot våra björkar. Den visade sig inte vara jordad så där hade man ju kunnat få sig en riktig stöt en vacker dag...

Nu börjar snart alla gäster droppa in och det var dags att förbereda oss med lite godsaker. Anna och Fredrik hade tagit fram lax ur frysen igår och nu var det dags att göra en omgång gravlax igen när vi kom ut till landet igen.



Kul att Fredrik och Anna får lära sig dessa traditioner. Så bra att ha med sig för resten av livet!



Efter maten traskade vi iväg på en promenad för att se till båten när vi nu varit borta i flera dagar. Det blev också ett stopp hos Marie för att köpa en födelsedagspresent till Thomas. De har sedan tidigare Ost och Väst om grund så denna gång blev det Norr om grund.




Hon hade även fina flaggor till salu, men det var inget vi köpte nu.



Soft Touch hade femkamp på Liseberg idag och på kvällen kom nästan hela gänget hem till oss för grillning. Solen tittade fram och vi kunde sitta ute även om det var lite kyligt. Vid tio i tio på kvällen kände några hur marken vibrerade lite och det visade sig att det var ett jordskalv på västkusten med en magnitud på 3,4 i sitt centrum. Visste inte att sådant inträffade här!




Vi blev totalt tolv personer till slut. En riktigt trevlig kväll. Efterrätten fick tas inne då det blev för kallt senare på kvällen.



Några av dem sov över i vår lilla stuga också så det blir jobbfrukost imorgon också.