02 september 2009

Första bokklubben för i höst

Tisdagen den 25 augusti samlades vi en tapper skara hemma hos Jessika för bokklubbspremiär för hösten. Innan sommaren var vi tolv i vår grupp, som är en av tre, men två personer flyttade. Anna-Karin försvann till Moskva och Birgitta till Göteborg. Den här gången blev vi sex stycken som kom; Jeanette, Harriet, Jessika, Heidi, Karin och jag.

Middagen började med kall gurksoppa med hembakt bröd. Riktigt bröd är något man inte är alltför bortskämd med här. Nu finns det bra bröd, något som inte riktigt fanns när vi flyttade hit 2004, men inte samma variation som i Sverige.

Till varmrätt blev det lite Thaikyckling med goda sallader och till dessert fick vi denna fantastiska chokladfondue med mängder av olika frukter. Till allt detta serverades sedan goda drycker. Mums! Magen stod i fyra hörn efter maten...

Efter middagen var det dags att krypa upp i soffan och fåtöljerna och ta fram sina böcker. Alltid lika roligt att se vad som kommer fram. Denna gång visade det sig att Jessikas syster i Finland skriver mycket böcker, främst ungdomsböcker. Hon visade också en jättefin matbok som systerna hade gjort. Jag lånade en svensk film av Jeanette som hette Se upp för dårarna. Lånade också en bok som hette De Oskuldsfulla. Den handlar om barn som växte upp i sekten Guds barn, där deras föräldrar valt att gå med. Fruktansvärd bok skriven av tre systrar som valde att som unga vuxna lämna sekten.

En härlig start på hösten! Jag hade med mig en hel hög med böcker från Sverige, men har inte hunnit läsa dem själv ännu så jag får väl börja där. Alltid mysigt med en stor hög olästa böcker brevid sängen :o)