22 november 2020

Afternoon tea på KL Hilton

Filippinerna drabbas varje år av tyfoner och många blir av med hus och alla tillhörigheter. Den filippinska samhörigheten över världen är fantastisk. Ambassaden här, till skillnad från den svenska, fixar så mycket för sina landsmän. Nu har en ny tyfon dragit fram och ambassaden tillsammans med många maider här fixar nu en marknad. Thelma, som är duktig på att laga mat, har fixat olika delikatesser som ska säljas och pengarna skickas sedan till en nödfond i Filippinerna. Allt rätter är otroligt söta och det är mycket "sticky rice", ris och kokosnöt. Vi provsmakade lite. Gott men det nästan knastrade i tänderna.




Michi och jag tog oss en promenad runt Sri Hartamas. Vi stannar ofta på Mall 163 och tar en färskpressad juice. Killen som jobbade där idag var så otroooooligt långsam...


Var tvungen att fota de här burkarna de sålde i fruktaffären. Räkpasta till frukt. Låter inte som någon höjdare...


En av våra vakter är så otroligt gullig och gör honör med en sving som fullständigt skär igenom luften. "Hello Sir, hello Ma´m!" hälsas vi med. Idag fick jag fota honom och Michi. Man blir varm i hjärtat.


Klockan tre hade vi stämt träff med Anna och Andy på KL Hilton där vi provade deras afternoon tea.


Det blev väldigt mycket godsaker. Smörgåsarna är bäst, vi är ju inga kakmänniskor direkt.


Visade dem det här fotot jag fått en gång. Extra roligt nu när vi hade en yorkshirebo med oss.


Verve Suites hade dekorerat med julgran nu. I år får vi gå in för detta fullt ut hemma med tanke på att vi blir kvar här.


Nu har vi bjudit hem till lite adventsfirande hemma hos oss nästa söndag, den förste advent. Max tio personer får vi vara.Dags att leta recept och juldekorera :)