17 maj 2021

Till Svenska ambassaden

Morgonen började med ett besök på Svenska ambassaden för att få våra personbevis vidimerade - igen. Helt otroligt hur mycket de har behövt skickas över världen. 

Vi beställde dem från Skatteverket och tjejen vi pratade med lovade att skicka två av varje för att vi skulle vara säkra på att få det. Endast ett kuvert kom fram. DHL fick genast skicka tillbaka dem till Sverige - till Madeleine - som skickade det vidare till UD. De bekräftade att tjänstemannen på Skatteverket som skickat till oss hade behörighet att göra det. Brevet gick sedan tillbaka till Madeleine som skickade det med DHL till oss. Vidare till ambassaden som vidimerade att tjänstemannen på UD hade behörighet att skriva på för det han gjorde. Allt till en ringa kostnad av cirka 1,500 kronor. Helt sanslöst!


Varje dag nu blir det en promenad. Det är ju den enda träning som erbjuds för tillfället. Man får alltid gå med blicken riktad nedåt för det finns inte en hel trottoar i hela KL...


Största chocken idag kom i form av ett foto från Anna och Erik. De har i ett år pratat om att skaffa hund och nu har de gjort slag i saken. Lille Pluto, en labradoodle, född 31 mars kommer att flytta hem till dem den 28 juni. Han är ju bara för bedårande!


Nu ser han ju rätt liten ut, men tydligen blir han lite mindre än en labrador, så rätt stor!