27 januari 2015

Michael Bublé och påhälsning av en pytonorm

Startade morgonen med ett besök hos KL Invest som Masba ordnat. Det handlade om hur man kan söka MST-status som multinationellt företag. Det riktade sig mot stora företag med en omsättning på 500 miljoner USD eller mer så inte riktigt vår kategori, men ändå intressant att lyssna till.


Under dagen kom lite foton från Anna som nu på morgonen landade i Sverige. Vilken kontrast mot Malaysia.



På kvällen var det så äntligen dags för konserten med Michael Bublé. Kan inte hans sånger så bra, men har hört lite julsånger i alla fall. När vi kom var det ett förband som spelade i lite Motown stil. Riktigt bra. Det dröjde ett tag innan konserten kom igång sedan, men vi hade en trevlig australiensisk kille brevid oss som var gift med en tjej från Madrid.




Han hjälpte till så att Michi och jag kunde få ett foto på oss på konserten :)




Så började konserten. Bra röst, bra låtar och mycket nostalgi då han sjunger mycket som mamma och pappa hade på skiva hemma med Dean Martin och andra. Måste säga att Michael Bublé var en riktig entertainer och det blev många skratt! Ovanligt nog här i Asien var det många som stod upp, klappade och dansade. Annars är publiken ofta rätt tråkig här och klappar lite grann mellan varje låt. Nu var det bra fart!




När vi kom hem till Hijauan, tillsammans med Marika och Hans, så var det stort pådrag. I ett utav buskagen låg en pytonorm gömd och väntade på ett lämpligt byte. Bomba, dvs brandkåren, var ditkallad och de kom i full mundering för att fånga ormen... 



Med hjälp av en lång gaffelformad pinne lyckades de först fånga ormen och hålla den nere mot marken.




En brandman böjde sig ner och tog tag om huvudet på ormen och en annan tog svansen. Ormen gjorde utfall med huvudet och det såg rätt otäckt ut. Fotona blev inte så skarpa. Kan ha berott på en viss darrning på handen... Två brandmän sträckte ut ormen mellan sig och två meter räcker inte, den var ännu längre!!!



Ormen fick sedan åka ner i en påse och det var inte helt lätt att få ner den.





Ormen skulle sedan forslas iväg till djungeln och släppas ut igen. Lite äventyr i stadsmiljö... Första gången jag har sett en levande orm här i KL. Man har hört att folk sett ormar på sina condon, men aldrig upplevt det. Jag har för mig att Michi och barnen såg en orm alldeles när vi kom, men jag har bara sett en på Langkawi tidigare och där bor vi ju nästan mitt i djungeln. Spännande värld vi lever i. Man kastas från olika intryck - från popkonsert till exotiska djur!