16 augusti 2011

Los Angeles 4-14 augusti, dag 11

Så var det dags att lämna Los Angeles. Vår tjejresa var slut och vi har haft det så roligt. Lätt för mig att säga som bara gjort roliga saker, men även Anna har känt sig väldigt nöjd med sin kurs. Sedan tror jag också att hon blivit rätt klar över att inte studera på något amerikanskt universitet om det inte är en stor andel internationella studenter. När de tittade på en karta där läraren pekade på Ryssland och ingen visste vilket land det var och någon gissade på Mongoliet, så trodde inte Anna sina öron. Flera tyckte geografi var ett onödigt ämne överhuvudtaget... De undrade också hur Anna kunde prata svenska. Ja, säg det... Detta är ändå toppskiktet av de business-studenter som sökt in till kursen, blivande Ivy League-studenter. Lite skrämmande!

Så fick Anna säga hejdå till UCLA och en fantastisk livsupplevelse när jag kom och hämtade henne vid tiotiden. Klockan två gick vårt plan. Vi hade blivit tillsagda att vi måste vara tre timmar innan avgång på flygplatsen för det skulle vara så mycket säkerhetskontroller och flygplatsen skulle vara så stor. Nja, terminalen vi åkte från var väl dubbelt Landvetter och vi var igenom allt på trettio minuter. Det enda som var lite konstigt var att man aldrig gick igenom någon passkontroll och fick stämpel att man lämnat landet.

Efter tio timmars flygresa landade vi i Amsterdam. Klockan var då midnatt i LA och vi hade inte sovit något. När vi så landade i Amsterdam var klockan nio på morgonen och vi hade tolv timmars väntan till nästa flyg. Jag gick för att fixa boardingkorten och försökte fixa in oss i KLMs lounge. Det gick bättre än förväntat och helt plötsligt hade vi två business class-biljetter också. Helt otroligt! Med dessa i handen kunde vi lätt komma in i KLMs lounge och tillbringade i princip hela dagen där.


Nio på kvällen var det så dags för sista flyget och resa i stil. Anna tyckte jag var lite pinsam, och det var jag kanske, men det var ju så roligt att få ett sista kort på oss två tillsammans i denna lyxiga miljö. Anna har alltid velat prova business class och äntligen blev det av.

När de dessutom kom in med champagne så var hon helt nöjd :) Även hennes mamma!

Så fick vi en liten frukostmeny att kryssa i vad vi ville äta. Scrambled eggs med rökt lax lät ju gott.

Middagen serverades sedan med trerätters meny på riktigt porslin och riktiga bestick. Lite skillnad mot ekonomiklass. Jag klagar inte, men efter vår jättelånga resa nu så kändes det otroligt skönt att få det så bra!

Väl framme i KL kom vårt bagage åkande nästan med en gång. Vi åkte tåget och fick hjälp med vårt bagage. Det kändes nästan lite konstigt att vara tillbaka igen. Tänk att vi varit borta i mer än två månader och vi har gjort så otroligt mycket under denna tiden!

Väl hemma i lägenheten igen fick vi träffa Bärbel som skulle resa till Sverige samma kväll. Hon har ju bott i Annas rum hela sommaren vi varit borta, så nu var det dags för dem att byta plats. Efter god middag och lite vin så var Anna och jag helt knockade och somnade sött vid tio. Nu är det dags att köra igång med alla vanliga rutiner igen.