09 juli 2013

Till Fredrik i Costa Ballena

Efter en lugn morgon kom vi iväg vid halvtolvtiden och styrde bilen västerut längs med väg A7/E15 för att besöka Fredrik och hans kompisar.


Vägen gick förbi Malaga, Marbella och Algeciras för att sedan vända av uppåt mot Jerez och sedan ut mot kusten och Costa Ballena. En resa på cirka 3,5 timme. Uppe i Jerez passerade vi mängder med solrosfält som lyste gula och med alla blommor vända mot solen.



Vi strax efter tre svängde vi in på Calle Caleta och var hemma hos Rai och hans familj.



Det var roligt att se alla dessa killar från KL som nu hade samlats i Spanien. Förutom Rai och Fredrik var det Mateo från Ecuador, Mike från Nya Zeeland, Gus från Holland och Andy från USA.



Rais pappa, som också heter Rai - en förkortning för Raimundo - hade hyrt en båt som vi åkte ut med i flera timmar. Underbart med tanke på hur lite båtåkning det blivit på Rörtången denna sommar.



Extra roligt var att Anna fått ledigt lite när vi var här och kunde följa med oss.




Killarna parkerade sig på fördäck och låg och slöade i solen. Lite lätt rosa var de allt när vi kom hem.



Vi åkte förbi ett skepp som för många år sedan förliste på en klippa mitt i havet och som fått ligga kvar.



Det blev också stopp för bad. Vattnet var väldigt salt och eftersom vi nu var en bit upp på västkusten så innebar det bad i Atlanten och inte i Medelhavet.




Tror Michi njöt mest av oss alla med tanke på hur mycket han gillar att komma ut på sjön!




Anna och Fredrik hinner inte ses mycket denna sommar. En vecka innan hon åkte till Spanien och en dag innan vi åker till Malaysia. Tror både syster och bror tyckte det var kvalitetstid att få vara ett par dagar tillsammans.




Vi var tillbaka i land strax efter nio efter fyra timmar ute. Nu åkte vi snabbt till hotellet för att duscha och byta om innan det var dags för middag framåt elva enligt spanskt manér.




Olga och Rai tog med oss till en restaurang i en närliggande liten by där det blev mängder med spanska specialiteter och goda viner.



Först framåt tvåtiden ramlade vi i säng på hotellet som låg alldeles brevid där de bodde.