12 juli 2021

I karantän dag 2

Nu när vi har fått ett bord på plats så har vi skapat varsin kontorsplats. Skönt att kunna sitta ordentligt.


När det var dags för lunch så hade Anna hjälpt oss handla och det blev laxbagels. Riktigt gott!


Fotade lite från våra balkonger så att det går att se hur området ser ut.





Idag fick jag två telefonsamtal och Michi ett från NHS som skulle kolla att vi skötte oss. Idag är ju karantändag nummer två. När man kommer till ett land så skall man ta första provet mellan dag 0-2 står det tydligt på gov.uk.Den första kvinnan som ringde mig idag var riktigt aggressiv. Hon sade: "Idag är det dag två, har du tagit ett test idag?" Jag svarade att vi tog det samma dag som vi landade. Då sade hon att det var fel och att privata testbolag inte vet vad de gör och att vi måste ta ett test idag. Jag förklarade då att jag gått in på gov.uk och bokat Collinson, så det måste ju vara ett godkänt bolag och veta vad de gjorde. Hon svarade irriterat att hon minsann ringde från regeringen och visste bäst. Anna skickade sedan kopior på bilder från gov.uks hemsida där det står att första testet skall göras under dag 0-2 för att se om man har med någon ny variant in i landet. Hon fick mig ju lite orolig och avslutade med att hon var snäll och skulle skriva att vi gjort rätt i vilket fall... Knäppis!


Fick upp fotot ovan på Facebook idag. Tror det är från tredje eller fjärde klass på Aspenässkolan. Snacka om både snygga kläder och snygg frisyr. Ha ha! 


Pluto var dålig inatt och slö i morse. Anna och Erik både ringde en veterinär och åkte senare under dagen iväg med honom. Nu har han fått lite medicin och ska äta en diet bestående av kokt kyckling eller vit fisk tillsammans med ris. Han blev helt galen. Satt vid spisen när Anna lagade mat. Det var helt plötsligt inget fel på aptiten. Jag vågade smita ut en liten stund vid nio på kvällen när Anna skulle gå en promenad med honom. Då var han hur pigg som helst. Skönt! Själva fick vi besök av Fredrik när det var dags för middag och nu har han flyttat över till oss på kvällarna. Så mysigt!