03 januari 2013

Anna till Langkawi för första gången

Idag hade alla våra barn erbjudit sig att laga mat så Michi väckte dem tidigt imorse och tog med dem in till saluhallen för att köpa ingredienser till middagen. Det blev kyckling, räkor och lite annat.


Vi fick också en sista leverans av möbler upp till Langkawi. Några solstolar till, ett parasoll extra och ett par lådor till alla dynor. Vi fick även upp våra nattygsbord så nu börjar det se riktigt färdigt ut.


Senare på dagen åkte alla iväg in till Kuah igen och Michi tog bland annat med dem till grossisten för vin och öl här på ön. De säljer egentligen till affärer och restauranger men man får handla där som privatpersoner också. Killarna blev galna och lade sig ner och tillbad alla ölbackar :)


 De hann också med en lokal lunch. De verkar dock inte så sociala grabbarna...


Själv stannade jag hemma eftersom jag skulle åka iväg och hämta Anna klockan halvtvå. När jag satt ute och läste en bok började små frön och blomblad falla från träden. Jag smög mig fram och fick då se världens sötaste apa - en dusky leaf monkey. De är tydligen väldigt skygga så jag hade tur! Tänk att vi har sådana utanför huset. 


Väl tillbaka blev det glatt återseende med Anna och bad i poolen.


Michi och jag fick besök av trädgårsmästare Jojo och gick igenom lite vad vi vill göra med vår trädgård.


Så började matlagningen ta fart. Robin hade handlat bläckfisk och fått lära sig hur man skulle rensa dem. Lite nytt och spännande i matlagningen.


Anna och Nicole fixade dukning samt fixade en del med maten. 


 Så fick vi sätta oss till bords utan att ha behövt göra ett dugg och Michi höll ett litet tacktal.



 Anna och pappa Michi var glada över att ses igen :)


Ungdomarna drog sedan ner till Pantai Cenang för att gå ut. Vid halvett var de tillbaka och hade försökt vara tysta, inte ha på hög musik i bilen m.m. för att inte väcka oss föräldrar - som satt ute och drack vin och hade väldigt trevligt. Fniss!


Michi kunde inte motstå att knuffa i Cathrine i poolen och fick som straff en "Red hand". Hon ser riktigt aggressiv ut. Vi får nog akta oss i framtiden ;)


Det blev en riktigt trevlig kväll och en bra avslutning på semestern för mig denna gång. Imorgon åker jag och Fredrik tillbaka till KL.