29 december 2023

Fler gäster kommer upp

Efter dagens frukost körde Michi ner oss till Gustavstorget så att vi kunde hyra skidutrustning. Alla barnen har egna snowboardboots, men jag fick hyra allting. Därefter fick vi gå ner till en automat och köpa liftkort.

 

En och en halv timme senare var vi redo att åka upp med stolsliften till toppen.

Det var kallt ute, runt -10, och efter några åk blev det lunch uppe i toppstugan.

Michi är rädd om sin rygg och har bestämt sig för att vila den här veckan. I och med att pappa är med, som inte heller åker skidor, så kan de hitta på lite roliga saker. De åkte iväg och fick också i sig en våffla till lunch.

Det var skönt att komma in i huset på eftermiddagen. Det finns en eldstad och Michi köpte hem en säck ved. Det är väldigt mysigt. Pluto hade sin säng med och låg mitt i rummet så han kunde se alla.


Framåt eftermiddagen dök Madeleine och Louise upp från Stockholm och strax innan middagen kom Tobbe och Tilde. Nu var vi fulltaliga. Vi ska turas om att laga middag och ikväll var det min tur. Det blev en fläskfilegryta med äpple och chorizo som tillagades i Murikkan utomhus. Våra danska grannar var väldigt nyfikna på vad jag gjorde och varför jag lagade mat utomhus när det snöade. Lite kul.

Jag hade sällskap hela tiden av någon som älskar snö. Pluto har ju aldrig upplevt så här mycket snö och skuttade och sprang vilt överallt. Nosen doppades ner i snön så han kom tillbaka alldeles vit. Så söt!



Pappa och Erik har ett gemensamt whiskyintresse och alltid mycket att prata om. Erik och Anna gav ju pappa en speciell whisky de lyckats hitta efter en del letande i julklapp.


Michi fixade korv- och ostbricka till förrätt som vi åt tillsammans med Madeleine och Louise.


Lagom till varmrätten hade även Tobbe och Tilde installerat sig.



Nu skall vi stanna här fram till nästa torsdag och ser fram emot mycket skidåkning och roliga dagar tillsammans allihop.