24 mars 2015

Amazing Race med Swea

Swea, genom Nasha, hade ordnat en jättekul aktivitet idag som kallades KL Walk Hunt och som var ungefär som tävlingen Amazing Race. En lite lugnare variant dock utan bungy jump och att äta levande maskar. Vi träffades vid malaysiska turistbyrån där vi delades in i lag och mina lagkamrater var Jonas, Gaviota, Sandra och Jessika.


Själva tävlingen går ut på att lära känna Malaysia och är perfekt för nyanlända. Första uppgiften var att gå in i en butik på området och ta reda på vilka fyra unika chokladsorter som såldes endast där i hela KL. Därefter fick man sju små träbitar i olika former och skulle bygga dels en triangel, dels en fyrkant. När detta var löst fick vi en ny ledtråd och skulle vidare med tåg till Kampung Bharu, den äldsta delen som finns kvar av KL. Här fick vi ta en selfie och äta malaysiska kuih, dvs smårätter


Vi snabbade oss vidare till saluhallen vid Chow Kit. Här skulle vi hitta gången med frukt och kläder.


På vägen dit passerade vi köttavdelningen där man bland annat sålde fina kohuvuden...


Varje lag hade en malaysisk lagledare som gav oss olika ledtrådar och stämplar efter vägen och när vi kom ut ur marknaden så tog han med oss till slutstationen och sade att alla uppgifter var klara. Det visade sig dock vara helt fel så vi fick ta taxi tillbaka för att kunna fullfölja allt. Tappade massor med tid, men men... Till slut hittade vi i alla fall till en av våra uppgifter som var att göra roti canai.


Vi fick också gå till ett kinesiskt tempel och göra så kallade "hell money". Som ett pappersrör för mynt som man skulle bränna för de döda.


Nästa stopp var att göra indiska blomstergirlanger som de har i de indiska templen.


Vi blev också målade med henna på ett ställe i little India. Det lär sitta kvar närmaste veckan.


Sista stoppet innebar lite batikmålning...


...och vår allra sista övning var att göra teh tarik. Här man skall man försöka lyfta kannan så högt som möjligt och är man en man så innebär det att ju högre man kan hälla, desto mer manlig är man.


Tillbaka i Mont Kiara blev det en snabb dusch och sedan vidare till jobbet. På kvällen blev det sedan middag på B-Lab med Sohail och Ali. Där träffade vi ägarens fru med deras lilla tvåmånaders baby.


Fick ta en bild på de tre starka grabbarna innan vi gav oss av hemåt.


Imorgon reser Ali tillbaka till Pakistan och Sohail stannar tills på lördag.