17 september 2011

Malaysia Day och Singaporebesök

Den 16 september är det Malaysia Day och detta är ett intressant fenomen. Malaysias nationaldag är den 31 augusti, då detta var den dag Malaysia fick sin självständighet från britterna 1957. Denna självständighet gällde dock bara det malaysiska fastlandet. Först 16 september 1963 tillkom den malaysiska federationen, dvs den malaysiska delen av Borneo kom med. Det roliga är att det var först 2010, förra året, som man kom på att, oj, vi kanske inte bara skall fira 31 augusti utan även 16 september så att hela nationen kan vara med och fira... Nu är det i alla fall en officiell helgdag och barnen var lediga från skolan.

På kvällen kom Lotta hit med Joel, Pontus och Madeleine och vi kunde mysa med lite god pasta, vin och ost nu när våra kära män är i Hongkong och Shanghai och jobbar hårt :)

Idag åkte jag ner till hotell Furama som ligger nere i stan vid Jalan Pudu för att träffa Lena och Kenneth Bruhn. Lena är syster till vår goda vän Eva Jalrup och har nu flyttat ner till Singapore för att jobba på Astra Zeneca ett år. Vi åkte genast iväg ner till Chinatown då de inte varit där ännu.


Efter en tur på Jalan Parlimen, gick vi bort till Central Market och tittade på lokalt hantverk istället för kopiesaker. Gick sedan vidare till Peter Hoe och landade till sist i klockaffären dör det blev varsin investering för Lena och Kenneth.




Efter allt detta promenerade var det sedan dags för lunch och vi gick till klassikern Old China Café. God mat och framför allt lokal mat som man bör smaka på när man är här. Mätta och belåtna strosade de sedare vidare i Chinatown, medan jag åkte hem. Anna hade träff med fotbollslaget idag. Det var "Laser tag" i Megamall som först var på tapeten och de var 15 tjejer så jag fick vara med och köra dem dit. Därefter skall de på middag hos Bea Cabrera. Fredrik åkte iväg för att åka skateboard med Collin och sedan sova över dör,så för mig blir det en helt egen kväll. Skall springa lite, laga till något gott och sätta mig framför en film och bara, bara mysa :)