02 januari 2023

Skidåkning i Argentière

För att vara i tid till Argentière tog vi bussen redan tio i åtta. Bussarna lär bli väldigt fulla på mornarna och har man otur så kan man få vänta länge. Nu kom vi iväg i tid och åt frukost nära kabinbanan i väntan på att den skulle öppna. Var bara tvungen att fota alla korvar som hängde vid kassan...


Här var det bättre backar och ju högre upp vi kom desto bättre var snön.


Jag tycker alltid det verkar lite jobbigt att åka snowboard för så mycket tid går åt sittandes på marken. Brädan ska sättas på och tas av och man kan inte åka när det är för platt.


Mitt emellan gondolerna låg Le Stop, en lunchrestaurang vi testade senare på dagen. Här träffade vi också familjen Nelsson/Folkelid som bodde i KL med oss 2004-2009. Så roligt att ses igen.


Efter maten blev det bara något åk till för oss då vi inte vågade riskera Michis rygg.


Man har olika frisyrer på olika platser i världen. För skidåkning blir det tofsar.


På kvällen blev det after-ski på La Fabrica inne i byn. Vi strålade samman med Karin och Magnus och deras barn, Anna och Erik. Det blev lite sammanblandningar ibland med alla personer som hette likadant.


Nelssons skulle iväg på middag med andra vänner. Anna och Erik ordnade bord på Josephine´s. Michi tog lite oväntat sniglar till förrätt...


Så här tyckte Lucy om det. Fniss! Kan inte annat än hålla med.


God mat och en trevlig kväll, denna fjärde här i Chamonix.


Även denna kväll slocknade alla runt tio. Partygänget orkade två nätter sedan tog det slut!