29 juli 2013

Fika, fika och middag - fullspäckad dag på Rörtången

Vissa dagar är det mer på gång än andra och idag var en sådan fullspäckad dag. Vi började med fika hos Lennart och Karin och deras son Jakob här ute på Rörtången.


När vi promenerade hem från dem kunde vi konstatera att det antagligen blir ännu en kall vinter med tanke på hur mycket rönnbär det var i år!



Vi hoppade sedan direkt in i bilen och styrde mot Kungälv för att handla inför morgondagens besök. Vi gjorde dock först ett stopp hos våra kära, före detta grannar ute på Rörtången. Våra första Rörtångsgäster som kom till Malaysia var de också, Rune och Ulla. 




Efter besök i Bokia, Systemet, en leksaksaffär och Maxis hann vi andas ut en timme hemma innan det var dags att gå ner till Cathrine och Mariana som ordnat en liten tack-grillfest för att de fick komma till oss över nyår. När vi kom ner var även Kevin, Robin, Sanna, Fredrik J och Andreas där. Kevin hade tagit med öltornet som mystiskt följt med dem hem från Malaysia.



Fredrik hade också riggat upp med en tv så att alla Cathrines bilder kunde rulla på under kvällen. VI fick också se ett par filmer från Fredriks och Andreas resa i Australien och Nya Zeeland.




Här är större delen av Malaysiagänget samlat nere hos Cathrine.



Michi och Robin fixade med öltornet och fyllde på med jämna mellanrum.



Det blev god mat med grillat kött, potatisgratäng m.m. följt av ostbricka.



Senare på kvällen började de båda grannfamiljerna prata om hur dåligt staketet var mellan tomterna och hur svårt det vara att alltid hoppa över. Helt plötsligt hade de beväpnat sig med sågar och ett hål fanns att gå igenom.




Fredrik och Cathrine provade den numera smidiga gången.




Kvällen hann bli sen och himlen blev otroligt vacker.



Cathrine hade också fixat en ljusbricka där värmeljusen stod i sand från Langkawi!



Det blev en fantastiskt mysig kväll med goda vänner.