30 januari 2021

Nedtagna träd och en tur till Kuah

Idag kom trädgårdsmästaren med två hjälpredor och två träd togs ner. Vi försöker minimera risken för ställen där ormar kan gömma sig. Nu skall vi istället plantera de två avsågade frangipaniträden här.


Våra grannar, Nathan och Natasha, hejade på.


Michi och Thelma åkte in till Kuah idag. Han skulle fixa ett par ärenden och hon handla grönsaker för nästa vecka. Där gör hon ett bättre jobb än jag med tanke på hur många olika gröna blad det finns. Vår TV har varit inlämnad och Michi gick för att hämta den i affären. Blev då visad till deras "repair shop" där han blev visad till affären. Det blev mycket springande fram och tillbaka. När han skulle betala tog de dessutom bara kontanter, men han lyckades skrapa ihop tillräckligt. Inte lätt här. Under turen till stan passerade de igenom tre vägspärrar med polis och militär som frågade vart de skulle. Militären står med kulsprutor.


Ett parasoll har varit sönder ett tag. Var tvungen att foto Michi och Alan under parasollet när de försökte klura ut hur det kunde lagas.



När vi gick upp på berget idag blev vi förföljda av två jättesöta små valpar. Synd bara att det bara blir fler och fler.


Shadow var såklart med också. Här har vi mannen och hans hund.


Muren växer stadigt på. Nu är de uppe i jämnhöjd med den gamla muren.
 

På helgerna lagar jag och Michi middag han. Han fixade igår och idag var det min tur. Provade att göra hemmagjord rösti som serverades tillsammans med oxfilé och en gorgonzolasås. Det blev riktigt gott.


Fantastiskt att se solnedgången över havet och bara njuta. Vi tar dag för dag här. Ingen aning om vi kommer att kunna åka hem till helgen. De funderar på att lyfta lockdown, då kan affärerna öppna, men det verkar som de inte kommer att tillåta att man reser mellan staterna. Detta kan komma att pågå i tre månader. Som sagt - ingen idé att oroa sig ännu. Inget vi kan göra överhuvudtaget.