29 juni 2021

Sen natt med fotboll

Lyckades med konststycket att vakna strax innan Sverigematchen klockan tre i natt så vi stapplade upp för att se den.


Halvsex var det dags att försöka somna igen efter att ha konstaterat att Sverige åkt ur EM. Det hade varit bättre att sova...


Idag fick jag meddelande från myndigheten som ska godkänna vårt visum där de ställde följande fråga: "Menar ni att ni inte kan göra ert pass i Malaysia utan måste resa härifrån?" Alltså, hur många gånger har jag skrivit det...??? Dags att dunka pannan i skrivbordet igen. Skulle brutit ihop totalt för en vecka sedan, men när vi nu bestämt oss för att resa härifrån ett tag så tog vi det med en klackspark. Vi fick dessutom veta att vårt ärende inte kommit upp på mötet i juni utan ska tas upp i juli och då har vårt pass mindre än ett år kvar och anses inte giltigt. Alltså, någon mer ineffektiv handling får man leta efter. Fick skicka meddelande från ambassadens hemsida med översättning så att de kan se att inga pass görs här.


Hade två kompisar idag som var sugna på lite nya böcker så jag fotade för fullt i bokhyllan så de kunde välja. Tycker inte om att slänga böcker, även om det är pockets, så det är perfekt att kunna ge bort dem. Allt som kan minska ner allt vi har här är bra.


Beställde städsaker till London idag, dammsugare med mera. En kaffemaskin är väl bra att ha också. Vi har ju inget där. En bäddsoffa som är Annas står där och vi kan säkert låna några saker. Vi kommer packa väskor fulla med saker som vi kan lämna kvar där. Satt och googlade runt efter utemöbler, matsalsbord, sängar. Spännande!


Vi kontaktade en agent idag, Yvonne, som hjälpt oss med Thelmas visum vid ett par tillfällen. Hon ska fixa vår ansökan om resetillstånd. Mail har skickats till resebyrån också. Nu är det bara att vänta igen, men det känns så mycket bättre när man kan ta tag i lite saker.


Idag gratulerar vi också vår morbror Bertil som fyller jämnt. Helene har ombesörjt så att han fick blommor från oss. Stort grattis på födelsedagen!

Trettioårig bröllopsdag

Idag firar vi trettio år som gifta. Helt otroligt hur fort tiden har gått. Det har varit mycket kärlek, jobb, träning, god mat, resor, boende över världen, träning, många goda vänner, familj och framför allt resultatet: Anna och Fredrik. Så mycket vi har hunnit med!


Dagen började med spanskaprov. Det var läsförståelse, hörförståelse, föredrag, grammatik och skrivövningar. Spännande. Klarade det :) Behöver väl inte göra proven egentligen, men det blir en bra anledning till att sätta mig ner och gå igenom glosor och grammatik och gör att jag lär mig allt bättre.


Under provet ringde det på dörren och den här fantastiska buketten tillsammans med en flaska champagne kom från barnen.


En stund senare så kom även dessa ballonger från barnen. Jag har alltid tyckt att det såg så kul ut med små ballonger i en stor och nu fick vi det.



När det var dags för middag hade Thelma dukat så fint. Hon hade till och med hittat servetter med hjärtan på.


Thelma fick ta ett foto på oss, uppklädda och fina med våra presenter. Vet inte vem som tycker det är roligast med fotona, vi eller Thelma. Ibland dyker de upp på hennes Instagram eller Facebook :)


Klockan sex var det dags att öppna skumpan som barnen hade skickat. Vi fick titta på en halvtimmeslång video som de hade gjort och planerat sedan länge. Filmsnuttar och meddelanden kom från när och fjärran, från syskon och föräldrar, nära vänner och släktingar, gamla KL-vänner och nya. Tårarna rann och ibland fick vi brista ut i gapskratt. Vilket minne att spara!!! Helene sjöng sången hon skrev till vårt bröllop. Så jättekul!


Vi satt nog en timme med barnen och hann sedan prata med några fler vänner innan middagen. Det blev hummer thermidor och oxfilé med potatiskaka och gorgonzolasås. Efter det var vi nästan i koma. Nu har vi bestämt oss för att strunta i visum och sprutor ett tag och ta oss till Europa. Längtan efter familj och vänner blir för stor. Nu ska vi söka utresetillstånd. Håll tummarna för att något kan falla på plats innan vi kan lämna Malaysia ett tag.