16 januari 2021

Halvdag i Kuah och italiensk middag

Michi och jag tog oss en tur in till Kuah idag. Vi behövde komma till en pappershandel för att köpa kontorssaker. Vi skulle dessutom hitta gift mot ormar. Vi blev tipsade om en gata nära Kamdar och ett hinduiskt tempel. Ett helt nytt ställe för mig. Det var underbart att bara strosa gatan fram och tillbaka och upptäcka alla butiker. Det är hur fint som helst i huset hemma, men man saknar ett socialt sammanhang och att bara få se andra människor.


Allt på Langkawi är väldigt muslimskt. Här fanns det alla kulturer precis som i KL. Vi hittade en helt fantastisk kinesaffär dit vi kan åka och handla om det blir kinesiskt nyår på Langkawi.


Tvärs över gatan låg det hinduiska templet.


Michi fick syn på en liten vinaffär som vi gick in i. Vilken affär och vilken kille som hade den. Det han inte visste... Helt plötsligt fick vi provsmaka en malaysisk gin gjord på pandanlöv. Helt galet. De ordnar vinprovningar och annat kul när det är lite mer normala tider. Han rekommenderade fem viner och en italiensk "champagne" som vi köpte med hem. Han levererar till alla de stora hotellen här och jag förstår varför: St Regis, Datai, Westin etc.


Vi hittade också vårt favoritvin från Pressroom, restaurangen vi alltid gick på för att fira födelsedagar och annat när barnen var mindre.


Det lilla glaset med pandanlövsgin innehöll även vatten från kokosnöt. Låter helt tokigt men det var faktiskt riktigt gott.


Gatan innehöll verkligen butiker av alla de slag. Det fanns säkert tre butiker med brandsläckare. Man kunde till och med köpa en egen brandpost.


När vi var klara i stan åkte vi till Fishermans Wharf och åt lunch.



Michi ville gärna vara med på foto som storfiskare...


Vi hittade både spray och svavelpulver. Jag sprayade överallt och gick med stövlar på. Lite läskigt att krypa omkring i marknivå när ormen kanske var under terrassen. Han kunde ju bli arg.


Thelma lade ut en sträng av pulvret runt halva huset plus vid alla dörrar.



På kvällen tog vi med Thelma och åkte till en italiensk restaurang nära flygplatsen, Gallo Nero. De har riktigt bra mat och stället ägs av Lorenzo som tidigare ägde fantastiska Brasserie som låg nere på stranden.


Vi skrattade gott åt den här kycklingen. Michi köpte en sådan i Xian när vi var där med pappa och den var med på massor av kort och dök upp när man minst anade det. Lite roligt att de hade en likadan här.


Det blev en otroligt bra kväll. Maten var hur god som helst och personalen jättetrevlig och skämtsam. De stängde vid elva, men det är rätt skönt att vara hemma i tid.