29 december 2011

En stormig dag

Vilket väder det har varit idag. Vid två körde jag Anna och hennes kompis till stan för de skulle se The Girl with the Dragon Tattoo. Vinden piskade sjön så vågorna nästan slog upp på vägen.




Släppte av tjejerna vid Bergakungens sal och åkte sedan till Bokia i Olskroken för att byta en bok. Därinne träffade jag på Maria Rönnkvist som jag inte sett på flera år. Jättekul! Därefter blev det en sväng till Allum där jag bytte ett par tröjor för Fredrik. Åkte sedan hem till Åsa i Partille ett par timmar. På kvällen var vi sedan hembjudna till familjen Udén på middag. Ännu en social dag till ända :)

Garaget nästa och West Side Story

I onsdags gav Michi och barnen sig på garaget, där det de senaste åren varit omöjligt att få plats med en bil. Alla cyklar togs kort på och så skall vi försöka sälja allt på blocket när vi kommer hem till sommaren. Det framgår ju rätt tydligt av bilden att det var ett tag sedan garaget rensades...



På kvällen var det dags för Michi att använda julklappen han fick av mig och vi åkte in till GöteborgsOperan.



Precis utanför står det här stora pariserhjulet och lyste upp kajen.



Jag hade köpt biljetterna till West Side Story redan den tredje maj så vi satt på ingång D rad 1, plats 20 och 21, precis i mitten längst fram vid orkesterdiket. Det var rätt häftigt att kunna se ner på alla dessa musiker som man annars aldrig ser.




Det var en riktigt bra uppsättning, Killen som spelade Tony hade en röst som Peter Jöback!


I pausen träffade vi hela familjen Karnermo plus en gammal jobbarkompis från Wallenstam. Michi och Bosse hade bokat i baren innan föreställningen började så det stod ett glas vin och väntade där. Trevligt!



När föreställningen var slut åkte vi till en restaurant i Olskroken som hette Leonardo med tapas och pasta som var riktigt bra. En god avslutning på en trevlig kväll!

Rensning i huset, 27 december

Julhelgerna är över och det är dags att göra lite nytta. Efter att ha bott borta i åtta år är det betydligt enklare att rensa. Även om vi inte skall flytta så är det väldigt skönt att veta att det inte ligger massor av gammalt skräp och kläder som vi ändå aldrig kommer att vilja titta på igen.



Allt vi hade i våra tre loftgångar samt alla kläder på vinden åkte fram och sedan började den stora rensningen. Av alla lådor och kläder vi tog fram återstår nu endast fyra-fem stycken som står fint inställda i en av loftgångarna!



På kvällen var vi hembjudna till pappa på middag tillsammans med Helene och resten av familjen Nilson.



Pappa och Gudrun hade fixat god middag med fläskfilé i sås med aprikoser och sedan blev det ris a la malta till dessert.



Kusinerna fick träffas igen :)




 I kväll kunde vi gå och lägga oss med gott samvete och ett gott dagsverke bakom oss!