10 juni 2020

Runt på ärenden

Det har nu kommit lite mer info från Malaysia om vilka som får komma in i landet. Tydligen tänker de nu ändra reglerna så att vi med visum skall kunna komma in. Det konstiga är att de har olika regler för oss med arbetsvisum och de som har MM2H, Malaysia My Second Home, dvs de som pensionerat sig i Malaysia. För de sistnämnda så var de de första att kunna få återvända. De behöver ett coronatest som är 14 dagar gammalt. För oss med arbetsvisum så måste vi ha ett test som är tre dagar gammalt. Resan tar ju nästan ett dygn och att få ta ett test och få resultatet på två dagar är nästan helt omöjligt. Man känner sig verkligen inte välkommen!


Efter en lugn och skön dag igår så var det dags att fixa lite idag. Började med ett besök på Jojjens Däck i Gamlestaden. Avis meddelade mig att bilen jag hyrt har vinterdäck som behöver bytas. Är det kunden som skall fixa det? Det var ju lika nära som att åka till Landvetter och byta bil i alla fall. Därifrån bar det av till Allum för att hämta vår resväska som kommit. Vidare till Kvantum för att handla till pappa. De har rabatt på onsdagar för alla pensionärer och jag har hans Ica-kort så då registreras det automatiskt. Hem till pappa och lämna alla mat och då var klockan redan efter fyra.


Anna fick pris idag på jobbet för Client Services Inspiring Leaders. Alltid lika roligt när det går bra för barnen. Speciellt när det blir uppmärksammat och de kan få en liten klapp på axeln!