24 november 2011

Wisma TNB och föredrag på STIL Trading

Imorse bar det så av iväg på äventyr för att hitta Tenaga Nasionals kontor i Kepong. Deras adress var Jalan Kepong utan något nummer och den gatan är flera kilometer. Efter att ha varit inne och frågat på en bensinstation närmade jag mig så deras enorma kontor.



Här gick allt snabbt och lätt. Med mina fint stämplade blanketter i högsta hugg kunde jag nu föra över elabonnemanget till oss. Behövde också lämna med en kopia av mitt pass, en kopia av köpebrevet för lägenheten samt senaste elräkningen. En deposit om 1,000 RM skulle också betalas samt elräkningen fram till dags dato. Fick gå till två kassor även här. En som kollade att allt var med och tog fram vad jag skulle betala och sedan till nästa kassa där själva betalningen skedde. Intressant!


På eftermiddagen hade Swea företagsbesök och denna gång hos STIL Trading Malaysia Sdn Bhd. Michi fick hålla föredrag om hur det är att vara entreprenör och starta bolag här. Tio personer hade kommit dit för att lyssna och sedan ta en öl och lite vårrullar.



De som kom var Ann-Sofie, Gunnar, Jeanette, Lena, Pia, Nasha, Lotta, Madeleine, Charlotte och jag.




Thelma och jag hade gjort färska vietnamesiska vårrullar från kursen häromdagen och de blev riktigt bra. När gruppen lämnade vid sjutiden gick Michi och jag ut på lite middag själva. Mysigt!

Bellydance, yoga, stämplar och konversation

I morse, torsdag, följde jag med Joanne Karlsson och hennes kompisar till en danslektion i Belly Dancing. Det höll på en timme och låg i Middle East Dance Academy i Publika, Solaris. Vår lärare, Nancy Bakhshy, såg inte ut så här under lektionen :) Det var fantastiskt roligt och otroligt nog ganska likt salsa. Kommer definitivt att gå igen!


När lektionen var slut gick jag till nästa uppgång i Publika, till Cinq Energies, som är ett yogaställe som Olivia, min franska väninna går till. Lärare var Kunal Sharda. Olivia har blivit alldeles biten och går sex dagar i veckan, men jag tänkte prova att gå två gånger i veckan. Jag tycker nog det är roligare att blanda olika saker.



Kan ju säga att jag skrattade när jag såg den här bilden för det känns rätt avlägset just nu. Stel som en kratta, men det skall väl bli bättre. Det var stretching i alla riktiningar och väldigt jobbigt att stå och hålla vissa poser i en minut. Musklerna krampar och det känns verkligen att man gör nytta!



På eftermiddagen tog jag mig till Lembaga Hasil Dalam Negeri som ligger alldeles nedanför Publika. Hit går man när man tagit över en lägenhet och ändrar elabonnemanget. Ja, inte bara hit förstås. Vi är ju i Malaysia.



Väl inne skulle man ta en nummerlapp och det fanns fyra att välja på. Fick snabbt tassa bort till en kassa och förklara mitt ärende och fick då till svar att trycka på nummerlapp 1: Stem hasil. Självklart! Efter en kort stunds väntan fick jag komma fram till kassa 15 och lämnade fram mina ifyllda handlingar. En ny blankett kom då fram som skulle fyllas i. När även denna var ifylld så  var det dags att få dokumenten vederbörligt stämplade. Stämplar gillar man här! Kassa 10 var det dags för då och jag fick betala 20 RM. Handlingarna kollades igen och skjöts över till kassa 11. Ny kö för tredje gången. Här fick jag i alla fall tillbaka allting med tjusiga illgröna stämplar. Nu återstår bara ett besök i Kepong på Tenaga Nasionals kontor. Det får bli imorgon.




Var senare på min franska konversation igen. Nu återstår bara tre gånger av kursen. En av deltagarna hade med sig hembakad kaka idag. Fortfarande konversation om restauranger i våra respektive länder. Anna var också i Bangsar och fick ta "bettprov" på sina tänder. Skall snart sätta in titanskruvar och sedan kronor på två tänder så det hinner bli klart innan hon flyttar till sommaren. Michi var iväg på Masbamöte på kvällen så det blev bara jag och barnen till middag.

Träning och lunch i KLCC

Onsdagen den 23 november var det äntligen dags att träda in i gymmet igen efter ett lååångt uppehåll på nästan en månad. Klockan 9 var det ett nytt pass som hette Power Core. Så här i efterhand undrar jag vad jag har gjort egentligen. Ont i ryggen, ont i magen, ja ont överallt... Det var övningar för rygg och mage för hela slanten. Plankan hit, plankan dit. Släpade mig ut helt färdig.

Efter en liten dusch hemma bar det av till Gunilla och gemensam färd in till KLCC för att äta lunch med Nasha. Julskyltningen höll på som bäst och det börjar se riktigt fint ut. På söndag är det ju första advent.


Det blev lunch på Ben´s som vanligt. Varför bryta en god och trevlig tradition?




Hemma blev det sedan en lugn kväll. Skönt att hinna rensa lite mail m.m. och gå och lägga sig i tid!