03 juni 2011

Michi och jag i Beijing, 26-29 maj, dag 3-4

När vi på lördag morgon skulle ge oss ut på stan så var det ett bröllop på hotellet. Brudparet med alla gäster stod utanför och kastade konfetti.

Vi tog taxi på gatan och åkte vidare till Hong Qiao market och Michi var den store shopparen igen. Äntligen hittade han en DVD-spelare han var nöjd med och även ett stor fotoram som vi kan hänga på väggen. Kul!

Efter ett par timmar inne på marknaden, med väskinköp, halsband, tekniska saker och kläder så var det dags för lunch och vi gick tvärs över gatan till Bruna dörren, som Elisabeth tog mig med till sist.

Goda bönor, fläsk i sötsur sås och strimlad potatis tillsammans med Pekingöl gjorde lunchen fantastisk. Michi blev så förtjust i de små glasen så han fick köpa tio stycken för 50 kronor.

Och det blev ännu en dag med mängder av shoppingkassar att bära hem :)

På kvällen var det dags för det som var anledningen till hela resan, nämligen Fredrik Krantz 40-årsfest. Det som var extra roligt var att få träffa diverse f.d. KL-bor som flyttat dit. Bland annat fick vi träffa Tom och Anna Nygren samt Örjan Möller.

Som överraskning till festen hade Lotta ordnat så att två artister kom och uppträdde. Dels var det Jenny Silver, tidigare Öhlund, som sjungit i flera band, musikaler samt i melodifestivalen,

dels var det Johan Kinde från Lustans Lakejer som sjöng från sin nya skiva. På skivan har han och Jenny sjungit in Eld och Vatten tillsammans. Riktigt bra!

Efter god buffet och mycket mingel blev det dans med Johan Kinde som DJ.

Michi blev utmanad av en irländare att dricka öl upp och ner och antog givetvis utmaningen...

Födelsedagsbarnet Fredrik och Michi fick fint posera tillsammans med Johan och Jenny.

Lotta hade verkligen överraskat Fredrik och när vi dök upp vart han alldeles stum - väldigt ovanligt för Fredrik. Hon hade ordnat en kanonfest på alla sätt. Hur kul som helst!

Vid halvtvå var vi de sista som lämnade festen med Lotta och Fredrik som skulle bo över på Westin och vi fick skjuts av deras chaufför in till stan så det var bekvämt. Nästa dag kunde vi bara ta det lugnt innan vi vid halvtvåtiden åkte ut till flygplatsen för att åka hem till barnen igen.

Michi och jag i Beijing, 26-29 maj, dag 2

På fredag var det dags för vår sightseeingdag. Först hade vi bokat in en tur till muren. När man kommer fram där är gatan fylld av kommers! Försäljare står och ropar ut varor till salu och man kan köpa två t-shirtar för en USD.

Så tog vi sittliften upp till den berömda muren. Det är mäktigt när man närmar sig den!

Det är verkligen fantastiskt när man står där och ser muren slingra sig bakom och framför en i en oändlig vindlande bana.

På sidorna går små vakthus ut där soldaterna kunde hålla utkik efter den mongoliska fienden.
När vi kom till muren var det ganska lite folk där, men efter ett tag verkade det som om en hel skola kom dit och helt plötsligt myllrade det som av myror på hela muren.

Även Michi fick prova på rodelåkningen ner för rampen från muren. Han hade en kinesisk kvinna som han åkte ikapp, som åkte rätt långsamt. Hon började prata och skoja med Michi ända tills hon såg mig komma och utbrast: Oh, you have your wife here, och sedan åkte hon iväg. Michi skrattade gott!

När det var dags för lunch åkte vi till restaurant Tumaris nere i stan, ganska nära vårt hotell. Här var pappa och jag också och även här blev vi satta vid samma bord som förra gången. Undrar om de har vissa utlänningsbord??? :)

Efter maten åkte vi vidare till Himmelska Fridens Torg. Det är egentligen inte så mycket att se, men ändå en plats för historiska händelser så det känns som om man bör ha sett det.

Sista punkten på dagens program var den förbjudna staden. Den tog ett par timmar att gå igenom och sedan var vi ganska möra. Det var en väldigt varm dag!

På eftermiddagen blev det en tur till marknaden igen. Vi skulle köpa jeans till Fredrik, men med en midja på 26 inches är han för smal och minsta storleken var 28. Han får växa till sig lite helt enkelt. På kvällen blev det middag på Hard Rock Café. De hade just renoverat och alla som fyllde år denna veckan fick en present. Jag hade ju fyllt för 4 dagar sedan och fick en gympapåse. De hade ett bra liveband och denna veckan spelades det 70-talsmusik och det passade ju oss bra!