19 juli 2014

Från Lidingö till återträff i Öregrund

Klockan tio var vi tvungna att lämna Lidingö och bege oss norrut. Det blev ett ömt farväl, om än bara för några dagar. Så kul att vi hinner ses en gång till innan vi lämnar Sverige!


Vi åkte upp till Uppsala och styrde sedan ut mot kusten mot Östhammar och Öregrund. Himlen blev allt svartare och till slut började regnet skölja över oss. Som tur var blev det som så ofta, bättre när vi närmade oss kusten.



Det var verkligen roligt att träffa de fyra övriga paren igen. Här på bilden är Anette, jag, Karin, Catrine och Jeanette. Anette och Johan, som var dagens värdpar, lämnade KL sommaren 2005. Catrine och Ola lämnade också samma år, Karin och Robert åkte kanske 2011 och Jeanette flyttade hem i år. Det är bara vi kvar...



Efter lite god lunch med fantastisk gazpachosoppa med alla tillbehör, så blev det en långpromenad runt Öregrund. Påminde ganska mycket om Marstrand med en levande hamn med flera restauranger. Det var verkligen otroligt fint!



Det fanns till och med en runsten i en park vi gick igenom. Den ristades dock år 1900 i samband med att Tallparken byggdes upp med bland annat en musikpaviljong.



När vi kom tillbaka till torget efter rundvandringen skrattade vi gott åt den humoristiske Ica-ägaren som satt sin öppettid till 23.01. Lite ovanligt kanske...



Vi fick oss alla en liten vätskepaus innan vi vände hemåt igen.



Så kom vi tillbaka till deras söta stuga. På tomten hade de ett par friggebodar så det fanns plats för många övernattande vänner.



Michi och Robert var glada över att ses igen verkar det som :)



Nu fick vi också tillfälle att uppvakta både Karin och Robert som båda fyllt 50 sedan vi senast sågs.



Anette och Johan öppnade baren och det blev goda drinkar och tilltugg. Jag och Michi  fick också en jättefin, stor skärbräda som deras granne hade gjort eftersom vi också fyllt är sedan sist.



Drinken vi fick var väldigt matchande till min klänning...




Det blev lite matlagning där alla hjälptes åt inför middagen och Michi var så nöjd när han fick sitta brevid Karin. Det blev lax med mängder med citronpeppar, potatissallad och mycket annat gott.



När solen började gå ner gick vi ner till havet för ett dopp och för att titta på solnedgången.



Vi fick också kaffe och punsch på klipporna och ljuset var fantastiskt.



Anette hade till och med tagit med allsångshäften så vi satt och sjöng och skrålade till andra badgästers stora nöje.



Kvällen blev helt magisk och vi fick verkligen se solen sakta sjunka ner i havet.



Killarna var de enda som trotsade kvällskylan och hoppade i havet.



En fantastisk trevlig kväll. Så roligt att få återse dessa vänner som vi lärt känna under en väldigt speciell period i våra liv. De fanns där när vi var nya och behövde mycket hjälp och stöd och det är en vänskap som kommer att hålla länge och det känns inte som om vi varit ifrån varandra alls!