14 mars 2009

Svärfar på besök, del 2

I tisdags kom svärfar Anders tillbaka från Indonesien till Kuala Lumpur för att stanna hos oss ytterligare några dagar. Ungefär samtidigt anlände veckans höjdpunkt i brevlådan - Göteborgs-Posten!! Söga vad man vill om allt som finns på internet, men det är allt en väldigt stor skillnad att få sitta och bläddra i en riktig tidning. Vi har valt att få hit fredagens GP varje vecka, så att man kan få sig en dos Göteborg med omnejd som handlar både om affärslivet och vad som händer för övrigt där hemma.
Tisdag och onsdag blev det mat hemma, med hjälp av Thelmas fantastiska kokkonster, men i torsdag gick vi ut på food courten i Desa Sri Hartamas. Många av er har varit där, men för att kort beskriva det är det en öppen restaurang med ca ett 30-tal små restaurangbås som säljer olika typer at mat. Stans bästa sushi, pizza och satayspett finns att äta här. All mat är fantastisk eftersom konkurrensen mellan de olika restaurangerna är så hård. Tidigare på dagen fick sig Anders en tur till Soft Touchs kontor här i Kuala Lumpur.

I fredags morse tog vi för första gången med en gäst till Wet market i Taman Tun. En wet market är väl mest att likna vid en saluhall även om standarden kan variera kraftfullt. Vårt främsta uppdrag var att handla färsk lax. Michi har nämligen tänkt göra slag i saken och grava lax här, något som vi ser fram emot stort!!! På marknaden finns alla typer av kött, fisk, frukt, grönsaker, blommor m.m. så bilen var tungt lastad när vi körde hemåt. Eftersom griskött inte är halal, dvs renlärigt muslimskt, så säljs det på bottenvåningen vid garaget. Roligt var att Anders, som jobbat mycket med mat, sade sig aldrig ha sett så fint och magert fläskkött. Gott betyg alltså :o)

Fredag kväll blev det två timmar hockey med Fredrik på Sunway Pyramide och denna gången kom jag rätt med en gång... Förra gången blev det någon liten fin sightseeingtur i mörkret. Tack för GPS kan jag bara säga! Idag har vi bara tagit det lugnt och hunnit med en tur ner till poolen för lite simning. Middagen intogs på den mycket goda köttrestaurangen, Jarrods and Rawlings. Nu har vi just vinkat av Anders som blev hämtad av den alltid lika punktlige Jeffrey.