27 november 2021

Vi är hundvakter

Idag blev det äntligen tid för julpyntning. Ljusen i trappan kom upp först.


En lite knubbig adventsljusstake fick bli modellen här.


Adventsstjärnor och lite annat smått var också beställt.


Anna hade ställt hit en julstjärna och jag hade med ett litet datumljus.


Michi och jag åkte med Anna ut för att handla lite mer som behövdes för adventsfikat. Efteråt blev vi bjudna hem till dem på brunch. Nur var också där.


Så var det dags att göra lite godis inför adventsfikat. Jag fick färga marsipanen själv. Det blev ju inte direkt julrött...


Det blev dammsugare med pepparkaksdeg i mitten, röd marsipan och vit choklad.


Gjorde en egen pepparkakskryddblandning.


På kvällen skulle Anna, Erik och Nur in till stan för att träffa vänner och vi fick äran att vara hundvakter. Pluto skulle sova över för första gången.


Anna hade köpt en ny madrass till honom som vi lade i vårt sovrum. Den gillade han direkt.


Det blåste en del idag, men inte precis någon storm. Rätt som det var släppte en stor bit av undertaket hos Anna och Erik. Det hängde halvt om halvt kvar i några skruvar. 


De ringde till kontoret som har hand om servicen och de skickade dit brandkåren som fick spärra av. De kunde dock inte gå upp på stege och ta ner hela biten då det var för stark vind i byarna. Det slutade med att Erik stannade hemma för att hålla koll, men Pluto stannade hos oss.


Vilken dramatik! Både vi och Pluto slocknade halvelva efter ett par promenader ute. Så mysigt att ha honom här. Absolut inga problem alls.