09 maj 2020

Heldag på Rörtången och sill hos Bergins

Som oftast så är det jag som vaknar först. Det är så otroligt skönt att kliva ut på den lite soluppvärmda terrassen, sätta fötterna i gräset och ha med en kopp kaffe och en bok. Det mest avkopplande som finns.



Efter frukosten gick Michi och jag en runda runt Rörtången. Det tar en dryg timme så man får lite motion. Som alltid så här i början blir det många stopp för prat med grannar så det tog väl närmare två timmar. Anna och Erik var en sväng inne i Kungälv och Fredrik höll vakt hemma i huset i väntan på sängen från Ikea.




Klockan sex var vi hembjudna till Kjell och Birgitta där vi satt väl utspridda på deras altan. De serverade sill och potatis så det blev som en förrätt innan kvällens grillning. Denna gång använde vi de små japanska grillarna. Det var väl kallt att sitta ute även idag, men vi satte grillarna på ett bord utanför och vårt matbord innanför. Fredrik och Erik hade jackor på och satt och servade för fullt.




Efter middagen smet Fredrik tillbaka till Bergins då han sett en gitarr där. Han fick låna den då ingen av dem spelar och sedan blev det musikkväll med Anna som sjöng och Fredrik på gitarr, glatt påhejade av oss andra som klämde i där vi kunde.




Sådana här kvällar kommer vi att leva på länge när livet går tillbaka till mer normala förhållanden igen.