27 maj 2013

Våra bokklubbar till Langkawi

En ny morgon gryr över Langkawi och solens strålar skiftar i rosa. Detta är dagen när 15 tjejer skall samlas i vårt hus här på Langkawi. Huset har blivit allt vi har drömt om och just detta, att kunna vara där med massor av vänner, har förverkligats gång på gång.


De fem första entusiasterna var nu på plats, jag, Mica, Jeanette, Anna och Eva som fotar.


Vi kunde slappa ett tag vid poolen och bara njuta i värmen innan nästa gäng skulle anlända. Först ut var Karin E, sedan Linda och sista Heléne.


Vi åkte ner till Pantai Tengah och Oasis för att möta de som bodde nere på Sunset och det var Helen H, Jessika, Josefine, Ulrika och Eva U.


Jeanette och jag hade börjat förbereda våra snacks innan lunchen och när vi kom hem gjorde Mica och jag klart resten. Det blev parmarullar med ost, rostad paprika och basilika, laxrullar med ost och gräslök, parmesanflarn, små snittar med kantarellstuvning och grillade tigerräkor med dijonaioli. Smaskigt, men mättsamt :)


Lagom till att solen började gå ner satt vi bänkade vid långbord på altanen.


Tjejerna hade med lite roliga presenter. Fick bland annat detta biblotikarie-kit som jag kan använda när vi har våra bokklubbar :)


Det blev också en paket jordgubbste till Michi - en favorit!


Och till sist en karta tryckt på tyg som vi får rama in och sätta upp på väggen. Hittade Langkawi!


När det var lagom att åka ner till Orkidria för lite middag var vi alla ganska mätta redan, men eftersom jag fått boka bord - något man annars inte får - så ville vi inte skippa det. 


Det blev varsin tigerräka modell större, lite ris och en ABC-fisk. Gott ändå!


Kvällen avslutades sedan på Babylon, allmänt kallad Reggae Bar, nere på Cenang Beach innan vi drog oss hem till huset igen. En första fantastisk dag till ända.