04 september 2021

Dags att ta oss mot Malaysia

Var uppe tidigt imorse för att packa det sista. Anna kom förbi vid halvåtta när hon var ute och vallade Pluto. Så fick vi säga hejdå en gång till.


Allt gick bra på flygplatsen vad gäller incheckningen. Var lite orolig för att de skulle kommentera att PCR-testen inte var tagna i England, men det gick bra. Det var många runt oss som hade problem. Någon hade tagit PCR-test på NHS, typ vårdcentralen, och det godkänns inte. Någon annan skulle flyga till Japan och USA och hade inte sökt visum för det behövde man inte som EU-medborgare. Hade tydligen helt missat Brexit... Vi gick sedan in i loungen och såg till att få lite frukost.


Det var skönt att sätta sig på första planet och veta att vi var på väg och att alla papper verkade ok.


I Amsterdam fick vi sedan vänta i lite knappt sju timmar.


Även här fick vi sedan gå till gate F2 där de skulle kolla alla papper igen, precis som när vi skulle till England. Vi kom till en barsk man som inte verkade så van vid detta. Han högg direkt på att vi tog våra PCR-test den 1 september klockan 18 och nu var det 4 september klockan 20, dvs 74 timmar senare och det får vara max 72. Saken är den bara att det skall vara 72 timmar innan vi började resan och det gjorde vi ju i morse. Michi var väldigt lugn, men jag kände hjärtat slå ordentligt. En högre tjänsteman fick tillkallas och givetvis var det avresan i morse som gällde. Pust!


Vi fick en liten stickers på passet som sedan kollades vid nästa gate.


Det var väldigt gott att få ett glas bubbel att hälla i sig innan resan.


Imorgon landar vi i Singapore. Då är vi lite närmare värmen.