26 september 2012

Michi i Hongkong och Shanghai, 18 - 26 september

Den 18 september åkte Michi iväg till Hongkong för att träffa Law och jobba. Han hann med lite nöje också.  Redan första kvällen gjordes Hongkong by night med Hans, Robert och Leif. Nästa dag var han hembjuden till Thonellarna som hunnit bo där ett par månader nu.


Deras lägenhet ligger i Repulse Bay med vidunderlig utsikt.



Det blev lunch i klubbhuset på området.



Resan gick sedan vidare till Shanghai och den 21 september sammanstrålade Michi, Magnus, Law och Leif med Chen - en leverantör i Kina. Han är även känd under namnet Gambei-Chen vilket man kan förstå av bilden här. Gambei betyder nämligen "botten upp".




Killarna spenderade kvällen på Paulaner, en tysk pubkedja som har ett par lokaler i Shanghai.


Law och Michi

Grace, ytterligare en leverantör anslöt sig till grabbarna också.


Grace och Magnus

Efter några dagars jobb blev samtliga hembjudna till Laws svärföräldrar den 24 september. Till vänster sitter hans svärfar och de två övriga är svågrar till Law.



Som alltid när "vitnäsor" kommer på besök vill hela släkten vara med och det blev ett fint gruppfoto.



En nöjd Michi landade sedan den 27 september på Langkawi för vår första helg tillsammans där.

London, Shanghai, Langkawi och skolresa

Tidigt på morgonen åkte Fredrik och jag hemifrån. Han skulle vara på skolan klockan sju för att åka iväg med alla andra i klass 10 till Gopeng på skolresa onsdag till fredag. Han ville inte riktigt jag skulle fota, så det blev ett kort i smyg från bilen :)


Klockan åtta blev jag upphämtad hemifrån och så bar det av till Langkawi igen. Just nu är hela familjen utspridda. Michi är i Shanghai, Anna i London, Fredrik i Gopeng och jag på Langkawi.

Var framme vid huset vid halvtvåtiden efter att ha varit i butiken som skulle sälja Nespressomaskiner. Tyvärr hade de inga vilket väl inte var helt förvånande... Hemma var det fullt med folk. Killar som höll på att lägga betong runt poolen, några andra som skulle serva alla luftkonditioneringar som inte funkade samt en kvinna från Rentokil som håller på med att kolla och få bort olika små söta djur som kan finnas i hus. När aircondkillarna gått lämnades alla enheter på för att testas och i ett gästrum bildades snabbt en sjö av läckande vatten... Det var bara att stänga av och ringa, så får de komma tillbaka imorgon.


När det började bli kväll hade halva område fått betong och arbetet har gått stadigt framåt.


Denna första kväll var jag alldeles själv. Satt och läste lite och tände vår nya lykta. Satt sedan en stund i halvmörkret och hörde på Annas skiva och njöt och längtade efter henne. Vissa låtar är så fina så man nästan börjar gråta, men det är väl för att hon inte är här och det är ingen som spelar på flygeln och sjunger så fort hon kommer hem... 


Upptäckte precis innan jag skulle lägga mig att ett fönster i markplan inte gick att låsa och lätt kunde öppnas utifrån då det sitter ett handtag även på utsidan. Lite läskigt! Vem som helst skulle ju kunna hoppa in. Låste väl om mig till sovrummet när jag skulle sova! Möblerna som skulle kommit idag är nu utlovade till imorgon.