06 januari 2023

Ryggont och shopping

Stackars Michi! Han har haft så ont i ryggen idag. När han satte sig i frukostmatsalen och skulle dra in stolen bara han skrek. En kvinna kom fram och frågade om hon kunde hjälpa oss. Ovanligt snällt! Efter frukosten använde vi oss av doktor Google. Vi har använt salva som ska värma upp, men vid ryggskott skall man tydligen ha salva för att kyla ner. Vi gick en kort promenad till ett apotek och kunde köpa två olika salvor. Michi hittade dessutom en övning för att sträcka ut ryggen. Nästan direkt efter att ha gjort övningarna ett par gånger, samt fått massage med kylsalva så började han att känna sig bättre. Strax innan ett kunde jag sedan lämna och ta en tur in till Amsterdam, en resa på en knapp kvart från Zaandam.


Hittade nästan direkt chokladbutiken inne på centralstationen i Amsterdam men sparade inköpen till hemfärden.


Det är ingen dålig centralstation de har. Den är helt enorm.


Efter lite promenader runt stan så hittade jag till slut ostaffären vi var i förra gången.


Det är verkligen ett paradis för ostälskare och de två killarna som jobbade där inne var idel välvilja och lät mig smaka på flera sorter. Jag kom ut med en påse med fyra olika ostar.



Efter ett par timmar strosade jag tillbaka till tågstationen. Det är vackert med allt vatten i stan.


Tillbaka i chokladaffären provsmakade jag en varm choklad innan jag gjorde mina inköp.


De hade över 60 olika sorter med choklad och jag kom bara hem med en bråkdel.



Michi var betydligt piggare när jag kom hem och hade använt både salvan och gjort övningar när jag var borta. Jag hade hittat ett steakhouse som låg granne med hotellet och dit var han redo att gå. Man ser ju hur sned han är. Så jobbigt att ha så ont. Det blev en trevlig kväll med god mat!


Vi fick bilder från vår elektrikervän Kim som nu fått upp lampor vid vårt hus på Langkawi. Äntligen, för det har varit helt kolmörkt under lång tid. De här går på solceller och kommer att göra att vi ser om någon smyger runt huset. Dessutom kan vi se så att man inte trampar på några läskiga djur.



Thelma åkte till Filippinerna den 16 december och skulle ha kommit tillbaka den 2 januari. När hon skulle flyga från sin hemby i Laoag fick hon besked från Philippine Airlines att hennes plan var ombokat. Inte bara i tid, men till och med vad gäller datum. Istället för att flyga 1 januari var nu planet ombokat till 4 januari!!!!! Hela radarsystemet på flygplatsen i Manila hade brakat ihop och de hade fått ställa in alla plan. Vilken katastrof... Idag kom hon i alla fall iväg och landar mitt i natten. Det går inte att lita på att flygningar ska gå som planerat längre. Vi har ju bokat flyg 22 april redan för att åka tillbaka till Europa och till och med det planet har redan blivit flyttat...