29 januari 2014

Första dagen i skolan och middag i La Latina

Anna och Paige traskade iväg till skolan vid halvtio i morse, lite nervösa och väldigt nyfikna på hur det skulle bli. Idag var det bara introduktion och samling i aulan. Jag tog mig lite frukost framför datorn för att blogga om gårdagen. Skön start på dagen.


Passade på att ta ett foto ut från fönstrena i vardagsrummet, ut på Calle de los Vascos.


Gick ut och promenerade i väntan på tjejerna och hittade bland annat en stor Carrefour uppe vid metrostationen Cuatro Caminos och en Mango Outlet. När jag först kom ut kom det snöblandat regn. Inte riktigt vad jag hade förväntat mig...


Ett bankbesök hanns med i dag också och båda tjejerna har nu lämnat in de papper som behövs för att öppna konto i banken Santander. På eftermiddagen var det också träff med mäklaren igen och inventarielistorna gicks igenom och själva kontraktet skrevs under i original. Alvaro, uthyraren, och Teruel, vaktmästaren, tog oss sedan med till den lilla lokala baren/cafeterian på hörnan och bjöd på kaffe och tog själva en konjak. De är verkligen hur trevliga och hur spanska som helst. Vi kom in på att prata om ålder och jag sade att jag skulle fylla 50 i år. Då fick jag till svar att det var väl första gången en kvinna sade att hon var äldre än hon var i verkligheten. Vi fnissade och tänkte - ja, ja - dessa spanjorer :) Alvaro är lång, med bakåtslickat hår och ser trevlig ut och Teruel är som en liten rund boll där den blå overallen stretar i varje knapphål och några av tänderna är borta. Han har dock en stor portion humor och pratar en smattrande andalusiska som Anna är den enda som kan förstå något av.

Paige hade varit lite nervös när hennes amerikanska bankomatkort inte fungerade riktigt, men med Alvaros och Teruels hjälp hittade vi en bankomat i närheten så hon kunde få ut lite pengar. Då bar det av till supermercadon här i kvarteret så hon kunde handla på sig lite mat och fylla sina hyllor i kylskåpet.

På kvällen hade vi bestämt oss för att åka till ett område som heter La Latina. Här finns två gator med mängder av tapasställen, Calle de la cava baja och Calle de la cava alta.


Vi gick runt och tittade på menyer och kikade efter favoriten gambas al ajillo, dvs räkor i vitlök. Fanns ingenstans och jag tänkte att det kanske finns mer i södra Spanien, vid havet.


Vi hamnade till slut på en restaurang som hette Taberna Matritum på Calle de cava alta, 17.


Här är de söta tjejerna, Paige och Anna...


... och så fick jag och Anna var med på en bild tillsammans också.


Paige är vegarian så vi tog in mest vegetariska tapas, men här fick Anna och jag en samosa fylld med kyckling och lite curry. Kändes väldigt "malaysiahemma".


Det var första gången som Paige provade tapas så det var kul att vi hamnade på en restaurang med riktigt bra mat. Här nedan är en pumpasoppa med en nougatpasta gjord på rostade solrosfrön. Fantastiskt gott!!


Det blev potatis med fem sorters ost, purjolök tempura och en sallad med mozzarella, oliver och annat gott. Vi skrattade hysteriskt när vi gick hem sedan och hittade flera restauranger som serverade räkorna i vitlök vi letat efter. Ja, ja, vi fick ju prova massor av annat gott nu istället så ingen skada skedd.