27 februari 2020

Ärenden i Garden Mall och nybakat bröd

Började dagen med min fjärde spanska lektion. Första halvtimmen gick åt till att prata om allt tokigt som hänt med vår lägenhet och bostadsrättsföreningen i Spanien. Jag har ju börjat med Spanska A1, dvs den allra första boken. Vi går snabbt framåt, men idag bad jag att jag också ska få läxa med grammatik och verb varje gång så att konversationerna fungerar bättre.


Efter lektionen bar det av hem bara för att lämna av böckerna och hämta en stor påse med kaffekapslar. Man kan ju återvinna hos Nespresso. De skrattade gott när de fick in den tunga påsen på Nespresso i Garden Mall och var lika lyckliga när jag köpte massa nya. De hade ett par nya smaker nu. Dessutom har de börjat med ett lojalitetskort där man kan få 14 stämplar på ett år. Fem för att man köper deras olika säsongsmaker - kommer ut fem på ett år, fyra för olika event de ska ha samt fem för att man lämnar in kapslar för återvinning. Efter fyra, åtta eller hela kortet så får man något.



Det var också dags att köpa nya träningsskor och det blir alltid Asics. Så bra! Jag skrattade gott åt att det alltid är så mycket personal. När jag skulle betala var det tre personer i kassan som hjälpte till...

När jag kom hem höll Thelma på att baka bröd. Vi tar ju alltid med frallor upp till Langkawi och jag kände att vi kanske skulle prova något annat. Jag hittade ju en brödbakarbok i en bokhandel här för ett tag sedan. Den är på engelska men skriven av en av de stora brödkillarna i Sverige. Gott bröd garanterat alltså. Idag blev det valnötsbröd. Thelma tycker ju dessutom om att laga mat och gillar att få testa nya saker. När hon en dag slutar hos oss så vill hon öppna ett litet matställe på Filippinerna. Allt nytt hon kan lära sig är bara bra. 


Brödet blev fantastiskt bra och gott!



När Michi kom hem blev det middag på balkongen och sedan ett avsnitt av Hamilton på TV4. Nu har vi sett de fem första avsnitten. Serien är baserad på Guillous böcker, men är inspelade helt nyligen.