12 oktober 2012

Langkawi med Josefine, dag 1

Jeffrey kom och hämtade mig redan kvart över sex och vi åkte sedan upp och hämtade Josefine vid Aman. Denna gång flög vi med Malaysian Airlines. När vi kom till huset möttes vi av den härliga synen att kaklet runt poolen nästan är klart. Sedan är det bara lite kantsten som skall dit. Härligt!


Jag hade hoppats på lite frukost på planet, men så blev det inte. Vi hade gjort ett snabbstopp vid Cenang Supermarket så nu blev det istället en sen frukost på terrassen.


När vi kom till huset var Teng redan där med alla rullgardiner i högsta hugg. Nu skulle de upp i alla fyra sovrummen där uppe och även gardinstängerna skulle på plats i hela huset. Då först kan Teng mäta hur långa gardinerna skall vara och sedan tar det ytterligare ett par veckor för henne att fixa dem. Förhoppningsvis kan det vara klart tills vi kommer hit den 26 oktober igen.


Vi hade även fått ett frostat lager på fönstret i vår klädkammare samt på vår toalett nu, så vi inte behöver vara rädda för att flasha för grannarna :)


Jag hade även köpt små käcka krokar på Ikea så att vi kunde hänga upp handdukar och morgonrockar. Vi har ju inga krokar och sådant uppe ännu, så nu får vi improvisera lite.


Fönstret som Michi låst med hjälp av en planka sist hade även fått ett lås. Det kändes dock inte så stabilt, så frågan är om vi inte skall byta till ett fönster som inte går att öppna. Vi kommer ändå aldrig öppna det fönstret så det känns mer bara som en risk...


När gardinfolket nu var i full färd hemma och kakelplattorna höll på att läggas på plats så åkte Josefine och jag ner till Pantai Cenang och Sunset Beach Resort där vi alltid bott tidigare. Visade Josefine hotellet och vi fick även komma in och se ett rum. Städerskan som var där sken upp som en sol när on kände igen mig. När hon fick höra att vi dessutom köpt hus här så erbjöd hon sina tjänster. En städning i veckan, dvs 4 gånger i månaden, skulle hon ta cirka 380 kronor för. Inte klokt!


Vi fick oss sedan en god lunch med lite thailändsk grön curry.


Väl hemma hade gardinerna kommit upp i trappan och i köket. Har nu lärt mig att hissgardiner på svenska heter Roman blinds på engelska.



På kvällen valde vi sedan att äta på Beach Garden. Så mysigt att sitta där man kan borra ner fötterna i sanden. Josefin skulle beställa in en liten drink innan maten och fick ett gigantiskt glas med massvis av grädde på toppen. Vi skrattade gott!


Maten var lika god som vanligt. Vi var hemma vid elvatiden och lite möra och rosa efter några timmar på stranden så det blev en tidigt kväll.

Till banken och besök hos Jim och Ambiance

Idag har vi farit runt och varit effektiva. Började morgonen på Michis kontor dit en tjej som heter Tammy kom vid halvtolvtiden. Hon har jättefina sittkuddar som vi gärna ville beställa som extra sittplatser att ha kring poolen. Det slutade med att vi beställde två limegröna och två turkosa. Det kommer att bli fina färgklickar!



När hon gått åkte jag och Michi iväg till CIMB-banken för att fixa lite med våra överföringslimiter. När man får bank på internet här så finns det en gräns att man får föra över max 10.000 kronor till ett annat konto som inte är ens eget. Det räcker ju i 98 procent av fallen, men som nu när vi köper massa saker till huset så blir det lite bökigt. Vi hade hört att man kunde höja gränsen till 20.000 och det är ju mycket bättre. Man får ha mycket tålamod på bankerna här och cirka 1,5 timme senare kunde vi traska ut och då var allt ännu inte klart, men nödvändiga blanketter ifyllda. Nu är det bara att vänta :)

När vi nu ändå var i Damansara och det var torsdag så tog vi oss en tur till Jim och hans hemmabutik för Ambiance. Jim är från Skottland och har levt här i Malaysia och jobbat med sin inredningsaffär i många år. Underbart härlig person som lever med sin thailändske (tror jag) partner här och även driver en liten hotellrörelse i Sianoukville i Kambodja.



Han har otroligt mycket fina saker och man vill köpa hur mycket som helst. Här kommer lite exempel på sådant han säljer:

Antika trädörrar

Fantastiska sängbord

Bambustegar för tidningar eller handdukar

Burmesiska kärl

Vi klarade oss därifrån utan att handla något och åkte sedan till Bukit Kiara där Michi fick göra sina springövningar i vattnet och vi åt lite lunch. 

På eftermiddagen var det dags att packa för Langkawi. Det var bra nu när Josefine skulle med för hon hade inte så mycket packning med sig så hon tog 10 och jag fick 30 kilo att ta med saker till Langkawi. Nu blev det en del sängkläder, bestick, stekpanna, en papperskorg från Ikea och mycket annat. Sakta, sakta fylls hemmet på...