07 juli 2016

Fika med Bärbel

Idag hade jag tid hos gynekologen på Carlanderska. Förra året fick jag tid hos en tjej, Ann-Christine någonting, som var i min ålder. Hon var den mest oproffsiga, opsykologiska och otrevliga person jag mött på väldigt länge. Nu hade jag fått tid hos henne igen, men skrev faktiskt till Carlanderska och bad att få byta läkare. Hörde sedan även av vår granne Lena här på Rörtången att hon varit hos en sån fruktansvärd läkare på Carlanderska - samma tjej! Nu fick jag istället komma till Saskia Eklind som var hur trevlig som helst. Hon frågade om hur det var att bo i Malaysia och vi kom in på att barnen nu bor i London. Då visade det sig att hennes son Victor gått ut från Regents för ett år sedan. Samma skola som Fredrik och systerskola till Annas. Anna visste vem han var till utseende, och han var kompis med flera av hennes kompisar. Liten värld...

Michi och jag åkte sedan vidare hem till Bärbel och hämtade upp henne. Det blev en fika ute i solen en stund. Så mysigt att hinna ses lite! Trots att hon har det jobbigt med sitt sår i magen är hon hur pigg och stark som helst och man kan bara beundra henne!



Ute på Rörtången sken solen och vi kunde avnjuta lunchen på terrassen. Jag började dock känna mig lite kass. Antligen vårt tappra försök att sitta ute. Kröp ner i sängen efter lunch och sov några timmar.



Fick sms från Fredrik som var på någon hästshow i Spanien och efteråt skulle de till en vingård. Rais föräldrar hittar på lite roliga saker med killarna så de får se lite mer än stranden och publivet.



Vi hade planerat att ta båten till Rönnängs Brygga på kvällen. Jag kände mig dock fortfarande frusen och ruggig och nu hade det mulnat på så Michi föreslog att han skulle fixa middag! Fram ur frysen kom lite god lax och det knappades väldigt på recept-appar på telefonen. Efter en tur till Ica Kode började det slamra bland kastrullerna och sedan serverades en god laxlåda med äpple och dijonsenap. Imponerande! Väldigt god också.



Nu hade det börjat regna också så vi var väldigt glada att vi inte satt i vår båt på väg över öppet hav.




Michi var hembjuden till Marie och Ingemar för att titta på semifinalen mellan Tyskland och Frankrike, men jag valde att krypa ner i sängen igen med en god bok. Sov sött när Michi kom hem och meddelade att Frankrike vunnit.