24 november 2021

Äntligen är vi på väg

Första saken på dagens lista var att åka ut till Signature Kitchen och vi gjorde upp det sista vad gäller köket. Det mesta är betalt men det var lite småändringar så en slutfaktura kommer i veckan. Produktionen sätts inte igång innan allt är betalt så därför vill jag få det klart.


Från köksfirman bar det av till ett Swea-event där lite julklappar inhandlades.


Hemma hade Thelma satt på de nya kuddfodralen som vi sydde upp på Langkawi. Fint!


Dagen passerade i ett rasande tempo. Klockan fem var det dags att packa in allt i bilen och åka till flygplatsen. Det regnade för fullt och det tog längre tid än vanligt att resa. Tur att vi numera är vana och åker i tid.


Fortfarande bara sexton flyg på en hel eftermiddag och kväll från KLIA. Det är stor skillnad mot hur det var förr.


Det var ju några väskor som skulle med hem. Närmare bestämt sex stycken. När vi checkade in och visade alla papper så nickade damen bakom disken nöjt. Så kom slutklämmen: "Och kan vi få se era PCR-test?" Det behövs ju inga sade vi. Inga till Holland och inga till UK. Det stämmer svarade damen, men KLM flyger via Singapore nu och där måste ni gå av så det räknas som transit och för transit i Singapore behöver man PCR-test. Vi tackade vår lyckliga stjärna för att vi fegat ur och gått och tagit test fast vi ju egentligen inte behövde... Better safe than sorry!


Det blev en liten roti canai med kycklingcurry innan vi gick ombord. Nu blir det väl inte så mycket asiatiskt på ett tag.


Väl ombord fick Michi sin lilla present jag hållit på i ett par veckor. Vi har haft så mycket att göra båda två och ibland får man glädja sin man med något han gillar. Det var två biljetter till "hemmalaget" Maidenhead och något annat lag, på arenan i Maidenhead. Det blir kul att se.


Aldrig har väl ett glas champagne smakat så gott. Det här ögonblicket har vi sett fram emot länge.


En dryg timme senare var det stopp i Singapore. Inte bara att man måste gå av och vänta 1.40. Man måste dessutom ta med allt sitt handbagage, gå runt ett varv och scanna allt igen. Så meningslöst.


Nu kliver vi på plan två av tre och ser fram emot att landa i Amsterdam i morgon bitti.