10 februari 2011

Shopping i TTDI och middag med Lindells

Fredag morgon åkte jag och Thelma till TTDI för att gå på wetmarket och handla fisk, frukt och grönsaker. Ikväll skulle vi ha Karin och Robert på middag. Karin är en fantastisk kock själv och dessutom blir det kanske sista gemensamma middagen här i KL medan de bor kvar, så vi ville bjuda på något riktigt speciellt. Siktet var inställt på hummer. Började dock med avdelningen för fläskkött.

Efter ett besök i fiskavdelningen kunde vi konstatera att inga humrar fanns. Istället blev det 1,5 kg stora räkor. Passerade sedan de fina blomstånden.

Till efterrätt var det tänkt fruktspett så sex olika sorters frukt inhandlades.

Lite grönsaker och örter behövdes också inför kvällen.

Så var det dags att fortsätta färden för att hitta hummer. Plaza Damas hade inga, men jag hade mer tur i nästa affär, Cold Storage i Solaris. Där hade de akvarium med bland annat hummer. Till nästa gång har Thelma och jag fått tips om en fiskmarknad i Kepong.

Tre stackare inhandlades och lades i påsar med lufthål. Som tur var så var klorna ihopsatta med gummiband. Dillfrön och grovt salt hade vi hemma.

Efter tjugo minuter i kokande vatten fick de istället denna fina, röda färg.

Nu skulle vi göra Lobster Thermidor, så först kokades en stuvning med vitlök, morötter, tomatpuré, senap, konjak, vitt vin och lite annat.

Efter detta frästa vi champinjoner och lade sist i hummerköttet som vi gröpt ur skalen som sedan tvättats i väntan på fyllning. Till slut blandades allt ihop, färsk parmesan lades på toppen och allt åkte in i ugnen tio minuter. Det luktade ljuvligt!

Så kom Karin och Robert halvåtta och tio minuter senare dök min kära man upp. De hade avslutat med tårta på jobbet för Jimmie fyller år imorgon.

Så här blev hummern till slut. De vi köpte var på nästan ett kilo styck så det blev rätt mycket mat med bara en halva. Till detta serverades sallad.

Vi gjorde också räkorna efter recept från restaurang Tenans vitlöksgratinerade havskräftor och de blev också riktigt goda. Kanske inget hälsorecept direkt...

Efter en god middag, avslutad med lite fruktspett, blev det kaffe och prat i soffan till sena natten. Så mysigt att ha dem här ett litet tag till.

Vi kommer att sakna dem mycket när de försvinner härifrån. Tur att det inte är så långt till Hongkong!

Vinkväll med Swea

Torsdagen den 10 februari samlades vi 27 Sweor hemma hos Jennifer dels för att äta och dricka lite gott, men också för att informera våra medlemmar en sista gång om världsmötet och få in lite fler värdinnor. Det var väldigt kul att så många dök upp! Claudia var där med sin kamera, men hann väl bara ta detta kortet innan batteriet var slut...

Nästan hälften av alla som kom hade med olika typer av små tilltugg så det blev en riktig buffet.

Det var gott om sittplatser så alla kunde få plats kring två bord och det blev ett högt sorl som alltid när ett stort gäng tjejer träffas.


Jennifers äldsta kille var med hela kvällen, men slocknade till slut på golvet vid mammas fötter.

Innan det blev försent berättade Maria om världsmötet, Gunilla pratade lite om värdinnor och Madeleine berättade om festmiddagen m.m.

Gunilla fick sedan sitta och ta emot en ström av sista anmälningar både till turerna och tjejer som anmälde sig som värdinnor.

Vid elvatiden bar det av hem igen efter en jättelyckad kväll!

Anna fyller 18!

Denna morgon, den 9 februari, fyllde vår lilla skruttis 18 år. Inte klokt hur snabbt dessa år har gått och nu är hon officiellt vuxen. Måste säga att jag inte känner mig ett dugg orolig för att hon skall klara sig bra i livet. Klockan kvart i sju stormade familjen in i hennes rum, vackert sjungande med nyvaknade röster.

På dagen åkte jag ner till Chinatown för att lämna tavlor för inramning samt för att betala en parkeringsbot jag fått när jag var ute vid LCCT i januari. Det var jättemycket folk inne på polisstationen och när jag varit där ett par gånger tidigare har det kanske varit en eller två i kö. Nu var det 60 nummer före mig och det tog en timme att få betala. Förstod varför när det var min tur. Nu var det nämligen några dagar där man automatiskt fick 50% rabatt på sina böter. Har läst om detta i tidningar varje år, men aldrig varit med om det. En intressant erfarenhet. Fick idag också telefonsamtal från Danny som har hand om vår Jeep och han berättade att han har en köpare på gång. Jippie!!

När Anna sedan kom hem efter skolan, där hon blivit gratulerad av massor av kompisar, så gick vi hem till vår granne Alina, för att gratulera till hennes lille son Max, som nu är tre veckor.

Han låg och sov när vi kom, men hann vakna till liv innan det var dags att gå hem. Anna och jag hade varit på Zara och köpt babykläder. Det var ju ett litet tag sedan man fick köpa sådana där pyttesmå kläder och allt är ju så sött, så man skulle kunna köpa ihjäl sig.

Anna har blivit tillfrågad om hon vill vara barnvakt så småningom och det vill hon gärna. Idag fick hon hålla lille Max och han somnade nästan i knät på henne.

Senare på kvällen bar det av till Pressroom för lite födelsedagsmiddag och farmor Bärbel följde med. Fredrik använda sin kostym för första gången. Annas kompis Laila var också med.

Fredrik upptäckte att de hade grillade tigerräkor som förrätt och det provade vi. Väldigt gott. Kul att testa något nytt varje gång.

Personalen fick hjälpa till att ta kort på oss så vi kom med allihop.


Anna hade fått välja vilket ställe hon ville gå till och vi var glada över hennes val :)

När huvudrätten var uppäten kom hela personalen med en chokladkaka och sjöng för Anna. Jag hade väl råkat nämna att hon fyllde år när jag bokade bord.

Så här fin kaka fick hon.

Så bar det av hemåt vid tiotiden igen. Skol- och jobbadag i morgon.