19 maj 2017

Fix med banker och annat

Var uppe redan vid sex i morse för att köra Kate till bussen vid The Curve. Hon hade så tunga ryggsäckar!!! Tur hon inte skulle flyga med all den vikten.




Var tvungen att ta ett kort på brottsplatsen från igår. Stod vid de orange lådorna...




Senare på förmiddagen gick jag till RHB bank och fixade ett nytt bankomatkort. Skönt att allt är så smidigt där. En kvart senare var allt klart. Nu skall jag bara vänta på kreditkortet från CIMB också, men det kan ta upp till tre veckor innan det kommer.



Tack och lov satte vi in ett väldigt smart låssystem som heter Mul-T-Lock från Assa Abloy som Michi hittade när vi flyttade in i den här lägenheten. Man har nycklar i tre färger - gröna, gula och röda. Först använder man de gröna nycklarna. Om något händer, som nu när en nyckel försvann med min väska, så tar man fram en gul nyckel och låser och låser upp varje dörr. Då programmeras låsen om och man kan inte längre öppna dörren med en grön nyckel. Dessa nycklar kan nu slängas. Om en gul nyckel sedan försvinner så gör man samma med de röda nycklarna. Försvinner även den röda så måste man byta ut låskolvarna och börja om, men sådan otur får man väl hoppas att man aldrig har.



Vi skulle gått ut med kompisar ikväll, men efter allt som hänt så bestämde vi oss för en kväll hemma med mysig middag på balkongen.. Det var riktigt skönt att varva ner och vara lite själva. Michi var så söt och kom hem med en bukett blommor idag för han tyckte synd om mig!