03 februari 2011

Koh Samui 30 januari - 3 februari, dag 2

Efter frukosten i morse lade vi oss vid poolen och rätt som det var hörde vi en röst som sade hej. Det var Bärbels väninna Eva som rest till Koh Samui samtidigt som vi. Hon bodde nu på ett hotell lite längre bort på stranden. Hon var ute och promenerade för att lämna in en filmrulle och hittade då vårt hotell och gick in för att se om vi var där.

När Eva gick tillbaka gick vi iväg ut och hittade den skräddare där Michi och Fredrik varit sist: New Fashion på 162/84 Moo 2, Chaweng Beach alldeles brevid den australiensiska puben Bondi och den svenska puben Tre kronor. Fredrik blev mätt på alla håll och skall nu sy upp en kostym. I åttan har de en formell middag innan de slutar och flyttar upp till High school. Efter skräddaren blev det en stund på stranden.

Så bar det av tillbaka igen för provning. Det skulle bli många turer hit under våra fyra dagar här. Killen till vänster heter Nicky och är en kille på 27 år från Nepal som har detta stället tillsammans med sin storebror.

Anna hade hittat ett par bilder på klänningar på internet och ville sy upp en kort klänning till sin 18-års fest och en till prom, balen hon skall gå på i slutet av elvan. Killen i rött, heter Dave, 26 år och också från Nepal. Han och Nicky lärde känna varandra när de sålde komjölk i Nepal ihop under två år.


Hemma igen blev det ytterligare en tur till stranden. Nu var det lite kallare så jag värmde mig med en kaffe och barnen tog milk shake. Michi var duktig och gick och tränade!

Vi hittade ytterligare några läsande statyer på området.


På kvällen ville vi ut och upptäcka lite lokal thailändsk mat så vi tog en tuk-tuk för att hitta till en lokal fiskmarknad som Michis kollega Anders Nordahl hade tipsat om.

Först blev vi körda till en jättestor restaurang, Samui Seafood, som var väldigt turistiskt så vi åkte snabbt vidare.

Nästa stopp kändes helt rätt. Massor med olika restauranger, som en food court, med hur mycket fisk och skaldjur som helst.

Vi tog räkor och hummer med olika tillbehör och det blev fantastiskt gott!

Hit kommer vi garanterat att gå tillbaka en kväll till innan vi åker hem igen.

Koh Samui 30 januari - 3 februari, dag 1

Söndagen den 30 januari tog vi oss ut till Subang Airport för att flyga med Firefly till Koh Samui i Thailand. Vi hade bokat in oss fyra nätter på The Library, ett hotell Michi och Fredrik upptäckte när de var på Koh Samui för ett par år sedan. Det var med stor spänning vi åkte dit och vi blev inte besvikna. Kändes ju som ett hotell för mig som älskar att läsa :)

Det första vi möttes av i entrén var en staty av en person som läste en bok och ju längre in på hotellets område vi kom desto fler statyer hittade vi senare.

Vi blev visade till våra rum som hette Page 6 och Page 8. Lite roligt :)

Våra rum låg på övervåningen i varsin flygel av ett hus. Bland de finaste rum vi någonsin haft.

Det första vi såg när vi kom in var den otroligt roliga magnettavlan med fyra olika små skyltar att sätta på en likadan magnettavla utanför för olika behov. Fint att de hade Do not disturb med olika teman...

Med en gång till höger var ett dressing room och innanför det ett stort badrum med både dusch och fristående badkar.

Sovrummet var väldigt enkelt och stilrent inrett. Inga tavlor på väggarna, bara vitt och rena linjer. Väldigt snyggt.

I andra änden av rummet var en stor TV och i varje rum fanns en Appledator för fritt användande så mycket man ville. Dessutom fritt wifi på hela hotellområdet.

Till varje rum, eller studio som de kallades, fanns även en stor balkong. Rummen var på ca 50 kvm. Enormt stort enligt vanlig rumsstandard.

Efter vi hade packat upp gick vi ner till havet och runt på området. Poolen på Library är väldigt speciell, kaklad med röd mosaik. Ser nästan lite otäckt ut.

Nere vid poolen låg några extra små byggnader. En var ett gym med utsikt över havet.

Sedan låg ett bibliotek med både böcker och DVD. Glömde nämna att varje rum också hade en egen DVD.

Här är biblioteket med hundratals med böcker. Sedan fanns ett lika stort rum med filmer man kunde låna med upp till rummet.

Klockan närmade sig fyra och vi hade inte ätit lunch så vi fick ner till restaurangen som hette The Page för lite mat.

Stranden låg alldeles nedanför. Vädret var inte det allra bästa när vi kom så stranden var ganska tom.

Mycket trevligt ställe att sitta på och en personal som var helt fantastisk!

Anna beställde in rostade grönsaker med getost och maträtten som kom in var som ett konstverk. Det var lovande inför dagarna som skulle komma.

Anna och jag gick sedan en timme på "stan". Det var väl inte lika imponerande när man kom utanför hotellområdet. Mycket turistaffärer med samma varor till salu och mycket kopiesaker. Kan tänka mig att det kommer att vara mycket annat till salu också ju senare timmen blir. Denna första kväll åt vi sedan middag på hotellet. Imorgon väntar nya och spännande upptäckter.