05 januari 2014

Tio år i Malaysia - helt otroligt!

Äntligen mådde jag bra när jag vaknade i morse. Åh så skönt!! Kastade mig ut i solen för att äntligen få lägga mig på en solstol och få lite färg på den Sverigebleka kroppen... Idag var vi bara superlata och njöt av att göra ingenting. Bokade taxi för middagen nere på Casa del Mar och satte oss sedan uppe på vår nya gräsmatta för en liten innan-middagen-drink. Gången ut mot vägen ser riktigt bra ut nu och växterna har tagit sig bra efter flytten.



Helt plötsligt kom det rätt mycket mygg så vi flyttade på oss till framsidan mot havet. Vill inte riskera några mystiska bett från grannen Moss pool som inte gjorts ren på länge. Senast vi kikade in hade han grodyngel i poolen. Fräscht!



Så var det dags för ett första besök på Casa del Mar. Vi bad vår kypare ta ett kort på oss när vi nu firade att det var exakt tio år sedan vi kom till Malaysia. Extra roligt att vi kunde fira detta hela familjen samlad!



Casa del Mar erbjöd riktigt bra mat. Priserna var lite dyrare än normalt i Malaysia, men med ett pris på cirka 500 kronor per person för fördrink, vin och trerätters middag så kan man inte kalla det dyrt ändå. Det är ju mer att vi är otroligt bortskämda här. Förrätten tre av oss valde var stora räkor på en avokadoröra med chili och citron. Helt fantastiskt gott! Michi tog en tonfiskcarpaccio som också var riktigt bra!



Vinet vi tog in var riktigt gott så vi var tvungna att fota det så vi kan hitta det i någon affär.



Till varmrätt blev det lammracks och tenderloin. Alla var supernöjda med förrätten också. Anna och jag delade sedan på en ostbricka och Fredrik och Michi tog citronsorbet. Jag kan säga att vi var rätt mätta när vi lämnade restaurangen.



Hemma korkade vi upp en flaska champagne och hoppade i poolen. Idag fick vi fira ordentligt! Undrar var vi gör om tio år?





Våra första tio år har varit fantastiska och nu är vi ju verkligen fast i Malaysia. Huset på Langkawi som vi ville hitta till vår pension lär vi ha glädje av många år innan det är dags att dra sig tillbaka. Vi kan bara konstatera att det känns så rätt och roligt. Att dessutom ha fått vara hela familjen här i mer än en vecka är en otroligt bonus!