25 november 2012

Rundtur med Liz

Har haft en fantastiskt rolig dag idag. Liz i villa 1 tog med mig på en rundtur på Langkawi för att visa alla specialaffärer där man kan handla bra kött, vin och sprit, mat från olika länder m.m. Vi besökte bland annat Fatricks, en affär som säljer nöt- och lammkött, fick se var man kan köpa fönsterglas, var i ett spritvarulager på en enorm yta där allt som innehåller alkohol såldes och så var vi i butiken nedan som säljer fläskkött. Kändes som om vi gick in i ett hem...


Var hemma vid tvåtiden igen och då blev det lunch från helgens rester.


Var tvungen att föreviga det upphackade hålet till tvättstugan. Inget har hänt på tre veckor, men nu har D lovat att de skall komma och hacka upp det till naturlig dörrstorlek i veckan. Tror det när jag ser det...


Vid fyratiden körde jag Michi, Fredrik och Thelma till flygplatsen. Skola och jobb väntade igen. När de gått in åkte jag iväg till Starbucks med viss data-abstinens. Äntligen lite wifi och tid för blogg och mailläsning. När jag fått min dos åkte jag bort till Sun Café för lite middag. Så här fint hade de dekorerat med frangipaniblommor. När vi börjar närma oss stadiet för att ta tag i vår trädgård, när allt annat är klart, då vill jag ha några frangipaniträd där.


Åt, som alltid, deras fantastiska barrucuda med gräddstuvad spenat och en liten potatisgratäng.


När middagen var slut var klockan redan nio och jag åkte tillbaka till huset. Hade glömt att tända ytterbelysningen så det var verkligen mörkt när jag kom tillbaka. Man hör bara djungelns alla ljud. Cikador som gnisslar med sina ben och grodornas mörka kväkande från ängarna runt omkring. Ibland prasslar det till och man spanar in i mörkret för att upptäcka vad det kan vara. Väldigt häftigt!

Satte mig i vardagsrummet med min laptop för att kolla sista avsnittet av Downton Abbey, en underbar engelsk serie. Efter trettio minuter hör jag hur det börjar droppa bakom mig och inser att luftkonditioneringen är sönder. Verkligen bra att jag satte mig där för annars hade vi inte upptäckt detta nu. Får ringa hit firman Suntec så får de kolla i veckan. Somnade sedan sött i väntan på Jeanette, Anette och Ammi som kommer imorgon.