19 juli 2021

Massor av ärenden kan bockas av

Nu var det dags att gå ut och fixa lite saker igen. Det blev en ordentlig promenad. Första stoppet var på Spacer, en affär som säljer kakel och klinkers. Våra badrum har bara cementgolv då de som skulle köpa lägenheten, och hoppade av, inte hann välja något. Vi fick med lite prover hem för att kolla.


Stopp nummer två blev på Barclays där vi ville öppna konto. Det gick inte i Covid-tider att bara komma in sådär. Nu har vi fått ett bokat möte den 4:e augusti här i Maidenhead. Vi fortsatte vidare till NHS där vi fyllde i massor av papper för att registrera oss hos "vår" vårdcentral. Det skall ta ungefär en vecka innan det är klart. Tanken är att vi sedan skall kunna föra över våra malaysiska vaccinationer till den brittiska appen. Kanske lättare med en europeisk godkänd app när vi reser i Europa.



Vi vandrade sedan vidare ner till floden som rinner genom Maidenhead, en del av Themsen. Det var fina promenadstråk längs med vattnet.



Vi hittade ett litet kafé där vi satte oss tillsammans med en del av Maidenheads mer ölsugna befolkning. Michi frågade efter latte och de tittade på honom som om han var en utomjording. Svart kaffe gick bra att få.


Så kommer en lite rolig bild också. Tack till Anna-Karin Schäfer för den!


Vi har ingen TV i lägenheten, men på barnens inrådan blev det istället inköpt en projektor som vi bara kör mot en vägg i vardagsrummet. Det blir som att gå på bio!


Det var mycket som blev gjort idag! Skönt! Vi fick också svar på de sista covid-testen igår och det var negativt igen. I går var jag ju lite snuvig och har en förkylning på väg. Ändå skönt att veta att det faktiskt är en förkylning och inget annat. Nu har vi ju testat oss tre gånger på åtta dagar så det vore väl konstigt om vi hade något skräp i kroppen.