29 april 2022

Vandring till Emerald Bay

Det är verkligen fantastiskt att få slå upp balkongdörrarna och se den här vyn.


Sedan en stilla promenad in till frukostmatsalen.


Vi passerar den stora poolen som säkert är 35 meter.


I matsalen krävs förutom mask även plasthandskar på.


Under grannbordet stegade en hornbillfågel runt och hittade smulor och fruktbitar.


När vi kom tillbaka till vårt rum så var det folk som höll på att reparera vårt läckande tak. Igår forsade det in vatten när det kom ett ordentligt regnoväder och det droppade fortfarande i morse. Tur det inte var över sängen.


Vi fick även en ny toalettring. Den förra hade en stor spricka på vänster sida så varje gång man satte sig ner fick sig man ett riktigt nyp. Inte så skönt. Ha ha.


Anna och Andy ville ta det lugnt på den här sidan ön, men vi traskade iväg till stranden på andra sidan. Väldigt backigt, men en promenad på en knapp kvart bara.



Stranden heter Emerald Bay och vattnet var verkligen smaragdgrönt.


Vi hittade ett par stolar i skuggan av några träd. En kypare från den lilla restaurangen brevid kom och delade ut flaskor med kallt vatten. Vilken service!


När vi gick i vattnet för att bada kändes det inte kallt ens. Vi såg på en skylt senare att temperaturen var 30 grader. Vi såg stora fiskar i vattnet på kanske tjugo centimeter. Först en och rätt som det var hade vi nog femton runt om oss. Då blev det nästan läskigt. De var dock väldigt lättskrämda och inte ute efter oss.


Vi tog sedan lunch på strandsidan. Lugnt och fridfullt!                                                                                        

Efter lunchen strosade vi tillbaka till Anna och Andy och stannade en stund vid poolen. Middagen blev idag på Feast Village. Personalen är så trevlig! På kvällen var vi helt slut efter all tid i solen. Det blev en tidig kväll i kväll.