24 mars 2022

Mer möbelflytt och träff med Peter

Det har varit otroligt roligt att måla den här bilden. Det är ju efter nummer så talang behövs inte, bara noggrannhet. Sista veckorna har det inte blivit så mycket, men i morse så gjorde jag det sista. Den blev riktigt fin!


Innan lunch körde Thelma och jag iväg med en fullastad bil, tömde snabbt sex lådor och åkte sedan tillbaka för att fylla dem igen


Väl hemma tömde vi nu första hyllraden i vårt förråd. Tre kvar. Just sådant här är svårt att flytta då det är så mycket pill.


Fick även tömt fyra av fem skåp i kontoret. Skönt när det börjar bli klart i vissa rum.


En bokhylla i sovrummet är också redo att flyttas.


Vi beställde sedan en van och tog över ett kylskåp och vår grill. Nu är de på sin nya plats.


Handlade drickor i den lilla butiken i Almaspuri och fick leverans till dörren.


Efter ytterligare några lådors uppackning så tog vi oss hem vid sextiden. Halvsju kom Peter för att prata med oss om flytt av saker till Europa. Det är ju så otroligt dyrt nu jämfört med tidigare. En container hem kostar cirka 20,000 USD och det är ju möblerna inte ens värda. Vi gick i alla fall igenom lägenheten och pekade på sak efter sak och fick säga vart det skulle skickas. Nu skall vi säga till en vecka innan de ska komma och hämta allt. Imorgon skall vi ha möte med de nya köparna så vi får väl se vad de vill. Vi funderar på om de vill senarelägga tillträdet? Kvällen avslutades med god middag på Mercat.


Anna och Erik har köpt ett förråd till sin terrass i Maidenhead. Spännande när det händer saker även där.

Just nu är det mer än nog med det projekt vi genomför här.

Dags för nästa stora möbel att flytta ut

Det är svårt när vi flyttar nu, för vissa skåp skall till Europa och andra skall hit till Almaspuri. Just nu är inte alla möbler på plats så det står saker överallt. Vissa är man ju dessutom mer rädd om än andra. Svårt att få till logistiken perfekt. Killen som flyttade flygeln var bra, men nu hör han inte av sig när det gäller att flytta annat. Så typiskt Malaysia. Istället för att säga att man inte vill så slutar man svara på telefon...


Startade morgonen halvtio på Almaspuri med att träffa Jane från Signature Kitchen. Vi gick igenom fellistan. Det är ett tiotal punkter, men de flesta är rätt enkla att åtgärda. Nu skall de bara betas av också. fick besked idag om att Jane skall sluta om en månad, så nu gäller det att få allt klart innan dess. Halvelva kom ett par killar för att fixa alla fem airconds. Thelma fick komma och lösa av mig för elva hade jag möte hemma med ett annat gäng som skulle hämta vårt biljardbord. Det plockades ner i sina beståndsdelar.



Det är lite vemodigt att säga hejdå till vissa saker. Just biljardbordet användes flitigt under barnens tonårstid när de var här med alla sina vänner. Nu är både barnen och bordet utflugna.


Det tog tre timmar för killarna att få bort bordet. Så snart de var klara åkte jag iväg med den trasiga badrumsspegeln där de ska byta ut glasskivan. Nu får vi vänta tre veckor till på den. Sista stoppet blev IKEA. Jag skulle köpa besticklådor, men de hade en helt fel form jämfört med våra lådor. Får kolla med Jane igen. Signature Kitchen hade en i metall, men det låter så mycket. De skulle visst ha en i PVC också som hon tyckte såg lite plastig ut, men vem kollar i våra lådor? Jagar ett nytt badrumsskåp också. Hittade ett till det mindre badrummet.


Fullspäckad dag igen och så lär väl det fortsätta ett tag till... Hade en liten dipp idag när det nästan kändes hopplöst med allting, men det brukar ju gå över.