04 juni 2010

Hem till Sverige, 3-4 juni

Igår kväll satte Fredrik, Jesper och jag oss i taxin precis när åskan började mullra och tunga regndroppar började falla. Man kan då se hur transporttiden nästan fördubblas ut till flygplatsen. Vi hade beställt flygplatstaxi och de är tack och lov alltid i tid så när de kom redan tjugo minuter för tidigt så stack vi iväg. Peter, Joanne och Michi hade varit iväg på avtackning av vår ambassadör, Helena Sångeland, som nu flyttar till Sverige och satt fast i trakfik i stan och hann tyvärr inte hem innan vi stack.

Jesper skulle hem till farmor och farfar i Värnamo och för att slippa åka ensam så passade det ju perfekt att åka med oss, så kunde han och Fredrik ha kul på planet. Jag fick plats en rad bakom och resan gick jättebra. Killarna sov mesta delen av tiden. På typiskt KLM-manér var hälften av alla tv-apparater sönder. Jesper och Fredrik hade ingen som fungerade, men det hade jag! Man får vara tacksam för det nu för tiden :)

I Amsterdam hade vi ett par timmar över innan nästa flyg till Göteborg, så vi gick in vår lounge och tog lite frukost. Maten på flyg är väl inte alltid det godaste, men nu kunde grabbarna få lite varm choklad och ostmackor.

När man flyger in över Sverige slås man alltid av hur vackert det är. Så mycket natur, skogar och sjöar. Solen strålade och det var drygt tjugo grader varmt. När vi klev av planet slog den fräscha luften emot oss. Underbart!

Väskorna kom med en gång och vid utgången stod pappa och Gudrun samt Jespers farmor och farfar. De var så glada att vi tagit med Jesper så de kramade om oss . Pappa skjutsade oss förbi Michis jobb så att vi kunde hämta en liten blå skåpbil som vi kan låna i sommar. Vart åkte Fredrik och jag först? Till Ica! Korgarna var fyllda med svenska varor vi sett fram emot och tjejen bakom ostdisken tittade lite konstigt på oss när vi fullständigt stod och stönade när vi smakade oss igenom flera olika, väldigt vällagrade ostar :)

Nu har Fredrik fått sina köttbullar och makaroner och är väldigt, väldigt nöjd!!!