10 juli 2015

Studentfest för Fredrik

Dags för släkten här hemma att få fira att Fredrik har tagit studenten. Alla skulle komma fram emot halvfem. Vädret var fint, även om det blåste en del, så Michi och Fredrik tog båten och stack till Marstrand. Det var rätt skönt för då hade jag huset för mig själv för att städa av lite och för att laga mat.


Började med en getoströra med citron, persilja och lite annat gott plus rostad paprika. Detta var till små pinchos, som tilltugg till fördrinken.


Fick efter någon timme kort från Marstrand där killarna tog en räkmacka och hade det bra.


Mer tilltugg producerades. Rostade lite bröd i ungen och gjorde små bitar med Saint Agur och fikonmarmelad...


...plus tortillabitar med spansk salami och philadelphiaost med soltorkade tomater.


När Michi och Fredrik kom hem fick de snabbt hoppa in i bilen för att åka till Kode och hämta Alex Melbi. Han bodde i KL när vi flyttade dit och han och Fredrik gick då i samma klass. Redan sommaren 2005 flyttade de hem till Norrköping, men killarna har hållit kontakten hela tiden och träffats flera gånger. Så roligt!

Vid strax efter fem hade alla kommit och vi blev tolv personer: Anders, Helene, Nicole, Victor, Fredrik, jag, Thomas, Bärbel, pappa, Gudrun, Alex och så Michi som tar fotot.


Vi kunde sitta ute, vilket var fantastiskt skönt eftersom huset inte är så stor.


Michi var lite stel i ryggen efter den guppiga båtturen i blåsten och visade Helene lite övningar för att sträcka ut den.


Kvällen avslutades med rabarberpaj. Vi får ibland vara lite egoistiska och välja lite saker som vi saknar när vi är borta från Sverige. Mums!


Det blev en så otroligt härlig kväll och roligt för Fredrik att bli så uppvaktad!