05 augusti 2019

Kusinträff med Janne och lite rensning hemma

När Michi landade idag var bilen alldeles möglig inne. Han åkte direkt till en firma som specialiserar sig på inre och yttre rengöring och efter en och en halv timme så var bilen som ny. Klimatet i Malaysia är inte alltid bra... 


Här hemma träffade jag kusin Janne och vi tog oss en 10km promenad i Härskogen. Först gick vi fem kilometer och tyckte det var för kort så vi vände och gick samma varv tillbaka. Jag har fått hjälpa Janne att översätta ett par brev på franska. Han leter efter information om skepp och personer och letar i gamla arkiv. Förr användes ju ofta franskan som språk. Spännande detektivarbete att tyda skrivstil på gammalfranska. Brevet idag verkade dessutom vara av värde för hans forskning så det var ju extra kul!


Vi åkte sedan ner till Lerums centrum för att äta lunch. En ny mexikansk restaurang hade öppnat i gamla ostaffären och när jag klev in stod där en kille som direkt stannade upp. "Vad heter du?", var hans första fråga. Lite perplex svarade jag: "Anki". "Och mer?", var nästa replik. "Cederkvist." Då visade det sig vara Fredriks barndomskompis David Nolborg som jobbade där. Jag skulle aldrig känt igen honom. Sist var han väl sju... Vi tog lunch på stället brevid - sushi.


Janne åkte hem framåt eftermiddagen och efter ett tag gick jag upp till pappa. Han och Gudrun bjöd på en fika. Jag tog ett foto på min lilla lekstuga som jag fick när jag fyllde fem. Så söt!


Har bestämt mig för ett par projekt varje gång jag är hemma. Får nästan panik ibland över hur mycket det finns i detta hus som vi bara är i några veckor varje år. Idag rev jag ut garderoben i vårt gamla sovrum och sorterade handdukar och sängkläder. Nu är det ordning och till och med några tomma hyllor.  En hel del bortrensat. Så otroligt skönt. Nästa projekt blir skåp och lådor i köket.


Satte mig ikväll och kollade på två riktiga tjejfilmer: Erin Brokovich med Julia Roberts och sedan Burlesque med Christina Aguilera. Allt medan jag virkade frenetiskt på nalle nummer två som skall skickas iväg innan jag åker. Hann med mycket idag!